Companie de consultanță: Românii au pierdut 12 milioane euro în cele două luni de blocare a programului Casa Verde Fotovoltaice

panouri fotovoltaice solare InnoEnergy Skills Institue lauch

Beneficiarii programului Casa Verde au pierdut 12 milioane de euro în cele două luni în care programul a fost blocat, consumatorii fiind afectați că nu au putut să instaleze panouri solare din timp pentru a scăpa de grija facturilor la energie electrică în această iarnă, avertizează Kilowat, companie de instalare și consultanță în domeniul fotovoltaicelor.

Potrivit calculelor Kilowat, cei 87.000 de beneficiari ai programului Casa Verde pierd lunar 6 milioane de euro până când vor fi instalate panourile fotovoltaice, care să-i scape de facturile la curent electric. Compania Kilowat a atenționat opinia publică cu privire la pierderile survenite în urma blocării programului Casa Verde, obținută de un instalator din piață prin acționarea în instanță, și a susținut public deblocarea cât mai rapidă a programului, oferind autorităților tot suportul necesar.

„Din cauza blocării acestui program și a întârzierii instalării panourilor fotovoltaice românii pierd 6 milioane de euro în fiecare lună. Iar beneficiarii vor continua să plătească această sumă lunar, atâta timp cât încă nu au instalate panouri fotovoltaice care să asigure energia necesară în gospodării. Românii își doresc să scape de această povară financiară, să nu mai aibă grija facturilor la energie electrică și, deci, să beneficieze de avantajele sistemelor fotovoltaice cât mai repede, mai ales că au fost afectați și dezamăgiți de suspendarea acestui program”, declară Albert Soare, fondator Kilowat.

Pentru a analiza impactul financiar al blocării programului Casa Verde, compania Kilowat a luat în calcul numărul de beneficiari (87.000) raportat la o producție medie lunară de 500 Kw a unui sistem de 5 Kw și la prețul mediu al kilowatului pentru consumatori casnici (0,7 lei), ceea ce duce la o pierdere de 6,08 milioane euro lunar.

Blocarea programului Casa Verde are impact negativ și asupra afacerilor din piață, cu pierderi semnificative, blocarea de bani în stocurile de panouri fotovoltaice pentru beneficiari și cheltuieli suplimentare neprevăzute pentru compensarea pierderilor.

„Suspendarea programului Casa Verde Fotovoltaice, în timp ce era în desfăşurare, are un efect negativ asupra business-urilor din domeniu și întregii piețe, dar în mod special asupra beneficiarilor finali, românii fiind “total dezamăgiți” de blocarea programului și „neîncrezători” în reluarea acestuia. Românii sperau să instaleze panouri fotovoltaice în această iarnă și să scape astfel de grija facturilor la energie electrică, însă, în schimb, s-a instalat o temere foarte mare privind o eventuală reluare a procedurii de înscriere a instalatorilor în programul Casa Verde, aspect ce ar amâna și mai mult întreg procesul”, transmite compania.

Fondată de proprietarii companiei SanoVita, Kilowat este o companie de soluții de energie regenerabilă din România. Cu o echipă de specialiști în consultanță și în instalarea sistemelor solare, compania oferă soluții complete de la vânzarea de sisteme fotovoltaice la instalarea panourilor solare, structură pentru sol, pompe de căldură și consultanță și mentenanță post-instalare ale sistemelor fotovoltaice. Până în prezent, Kilowat a montat aproximativ 1.000 de sisteme fotovoltaice, pentru 700 de beneficiari în întreaga țară, din care 30% prin programul Casa Verde.

Comentarii

  1. Programul Casa Verde trebuie anulat , mai ales in actualele condiții bugetare. De subvenția acordata prin acest program nu beneficiază cei săraci ci persoane cu venituri cel puțin medii . De ce trebuie din banii de taxe și impozite plătite de toți sa beneficieze persoane cu venituri cel puțin medii dacă nu ridicate .
    Mai mult , toți distribuitorii de energie electrică se plâng de problemele create in sistem de creșterea puterii instalate in fotovoltaice și statul încurajează și dă bani pentru ca această problemă să se amplifice.
    Și nu în ultimul rând , echipamentele sunt din import ( mai ales din China ) , afectând balanța comercială și subvenția merge la furnizorul extern.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *