Companiile aeriene încep să recupereze din afaceri, după lovitura pandemiei. Numărul zborurilor din Europa a atins 70% din nivelul din 2019

avion, zboruri, calatorii, turism Sursa foto: Pexels

La un an și jumătate după declanșarea pandemiei Covid, care a golit avioanele și aeroporturile în diferite valuri, companiile aeriene încep să își reia activitatea, iar recuperarea prinde contur, arată o analiză Lefigaro.fr. La mijlocul lunii august, Eurocontrol, organizația europeană care gestionează traficul aerian, a publicat date încurajatoare despre activitatea companiilor. Acestea nu sunt încă la nivelul atins în 2019, ante pandemie, dar decalajul se micșorează.

Traficul a crescut în această vară în Europa, datorită turismului, iar companiile low cost au beneficiat mai mult decât cele istorice, notează publicația franceză.

La nivel global, numărul zborurilor din Europa a atins la mijlocul lunii august 70% din nivelul înregistrat în 2019. Organizația, care a construit trei scenarii mai mult sau mai puțin optimiste pentru întregul 2021, subliniază că vara aceasta cel mai ambițios scenariu este cel care a fost verificat pe teren. Realitatea chiar a depășit ușor proiecțiile. Așadar, dacă în luna mai anul trecut toate companiile din Europa efectuaseră doar 39% din zborurile din 2019, acest volum a crescut treptat până la 70% în august.

 

Foto: Eamonn Brennan, Eurocontrol, Twitter

 

Sursa foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *