Companiile din piaţa financiară au primit de la acţionarii străini injecţii de capital de 34,05 milioane euro, în primele cinci luni din an. Scădere semnificativă față de 2021

bani, finantari, euro

Companiile care activează pe piaţa financiară românească au primit de la acţionarii străini injecţii de capital de 34,05 milioane de euro în primele cinci luni, în scădere cu 40% faţă de aceeaşi perioadă din 2021, când însumau 56,9 milioane de euro, potrivit datelor Oficiului Naţional al Registrului Comerţului, citate de Agerpres.

Cea mai mare infuzie de capital a fost primită în aprilie de NBG Leasing, de 21,42 milioane de euro, fiind urmată de Grawe România Asigurare, cu o infuzie de capital de 3,92 milioane de euro, în mai.

Patria Bank şi-a majorat capitalul social cu 3,3 milioane de euro în februarie, Euroins România a primit un aport de 2,42 milioane de euro la capitalul social în mai, iar NN Asigurări 2,18 milioane euro, tot în mai.

În ianuarie, Porsche Leasing România şi-a majorat capitalul social cu 790.900 de euro.

Datele publicate lunar de Registrul Comerţului includ primele 40 de companii care au primit aport la capitalul social, după valoarea sumelor alocate

Foto: Pexels.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *