Companiile israeliene Econergy și Nofar Energy au primit finanțare de 60 milioane euro de la Raiffeisen Bank pentru „cel mai mare parc fotovoltaic din Europa de Sud-Est”, construit de o companie turcească și una chineză

European Energy fotovoltaice eoliene

Raiffeisen Bank România și Raiffeisen Bank International au acordat un credit în valoare de 60 de milioane de euro pentru dezvoltarea celui mare parc fotovoltaic din România și Europa de Sud-Est, pus în funcțiune în 2023, la Rătești, în județul Argeș, potrivit unui comunicat de presă.

Economedia a scris aici mai multe despre cele două companii israeliene care au inaugurat în luna octombrie „cel mai mare parc fotovoltaic din Europa de Sud-Est”, investiția fiind construită de o companie turcească și una chinezească.

Parcul fotovoltaic de la Rătești, deținut în proporții egale de companiile israeliene Econergy și Nofar Energy, este dezvoltat pe o suprafață de 170 ha și are capacitate instalată de 155 MW, fiind realizat cu o investiție totală de 102 milioane de euro. Parcul are capacitatea de a furniza energie electrică ecologică pentru aproximativ 100.000 de gospodării, contribuind la o reducere semnificativă a emisiilor de CO2, estimate la 168.000 de tone anual, în România.

„Am structurat împreună cu cei doi investitori o facilitate care să corespundă profilului de producție specific domeniului fotovoltaic și le mulțumim echipelor implicate”, declară Cătălin Cepișcă, Senior Director, Departamentul Energie, Metale și Utilități, Raiffeisen Bank România.

Sursa foto: europeanenergy.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *