Chevron va reduce între 15% şi 20% din forţa sa de muncă la nivel global până la sfârşitul anului 2026, în cadrul unui plan de reducere a costurilor, simplificare a operaţiunilor şi finalizare a unei mari achiziţii, a anunţat miercuri compania petrolieră americană, citată de Reuters.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

Al doilea cel mai mare producător de petrol din SUA se confruntă cu provocări de producţie, inclusiv depăşiri de costuri şi întârzieri în dezvoltarea unui câmp petrolier de mari dimensiuni din Kazahstan.

În plus, achiziţia companiei Hess, de 53 de miliarde de dolari, menită să ofere Chevron un acces mai puternic la câmpurile petroliere profitabile din Guyana, este blocată din cauza unui proces intentat de Exxon Mobil, care îşi extinde agresiv producţia în regiune.

Analize Economedia

auto, masina chinezeasca
om robot industria automotive
studenti, universitate, academie, absolventi
Piața de curierat, România, Cargus, Sameday, Fan Courier, Profit net, Cifră de afaceri, Pachet
Fermier cu legume
Linie asamblare uzina Dacia Mioveni (4)
Imagine apa piscină
Job, căutare de job, șomeri, tineri șomeri
Knauf Insulation, fabrica vata minerala sticla
George-Simion-Nicusor-Dan (1)
Steaguri Romania si UE
bani, lei, finante, bancnote, euro, 5 lei
bec iluminat, becuri
piata auto, uniunea europeana, romania
recesiune
sua dolari drapel ajutor steag flag us bani karolina-grabowska-4386425
Piata 9 restaurant
recesiune
tineri programatori foto
Corinthia
criza de ouă din SUA
2265634-800x534
retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania

Chevron se confruntă şi cu dificultăţi în sectorul rafinării, precum şi cu presiuni asupra preţului petrolului, pe fondul unui dezechilibru anticipat între creşterea producţiei globale şi cererea din piaţă în următorii doi ani.

Plan de reducere a costurilor şi restructurare

Compania a anunţat că vizează economii de până la 3 miliarde de dolari până în 2026, prin optimizarea tehnologică, vânzarea de active şi modificarea modului de desfăşurare a activităţii.

La finalul anului 2023, Chevron avea 40.212 angajaţi în întreaga lume. O reducere de 20% ar însemna disponibilizarea a aproximativ 8.000 de persoane, excluzând cei 5.400 de angajaţi ai staţiilor de service Chevron.

Compania le-a transmis angajaţilor în cadrul unei întâlniri interne că pot opta pentru pachete de compensare voluntară până în aprilie sau mai, conform unei surse familiare cu situaţia.

Industria petrolieră globală se află într-o fază de consolidare, prioritizând fuziunile şi eficienţa operaţională în detrimentul forajului de noi puţuri. Chevron va reorganiza structura companiei şi va anunţa o nouă echipă de conducere în următoarele două săptămâni, a precizat sursa citată.

“Chevron ia măsuri pentru a simplifica structura organizaţională, a accelera execuţia operaţiunilor şi a poziţiona compania pentru o competitivitate mai mare pe termen lung. Nu luăm aceste decizii cu uşurinţă şi vom sprijini angajaţii pe parcursul tranziţiei,” a declarat Mark Nelson, vicepreşedintele Chevron.

Rezervele de petrol şi gaze ale Chevron au scăzut la cel mai redus nivel din ultimul deceniu, ceea ce ridică îngrijorări cu privire la perspectivele pe termen lung ale companiei şi subliniază importanţa finalizării achiziţiei Hess.

Anul trecut, Chevron şi-a mutat sediul central din San Ramon, California, în Houston, Texas, şi a schimbat mai mulţi manageri de rang înalt pentru a aduce un suflu nou conducerii companiei. De asemenea, a anunţat înfiinţarea unui hub tehnologic în India, care va fi cel mai mare centru tehnologic al companiei din afara SUA.