Consiliul Concurenţei analizează preluarea Dacia Plant de către Ceres Pharma

Redacția oct. 5, 2022 0 comentarii
dacia plant facebook

Consiliul Concurenţei anunță miercuri că analizează tranzacția prin care compania belgiană Ceres Pharma, controlată de fondul de investiții Naxicap, preia compania românească Dacia Plant de la Radu Ionescu-Heroi și Călin Ioan Ianța.

În conformitate cu prevederile Legii concurenţei, această operaţiune este o concentrare economică ce depăşeşte pragurile valorice prevăzute de lege, fiind supusă controlului Consiliului Concurenţei.

Ceres Pharma este o companie belgiană, care se ocupă cu dezvoltarea, producția și distribuția medicamentelor, dispozitivelor medicale, biocidelor, cosmeticelor, suplimentelor alimentare și preparatelor farmaceutice. Ceres Pharma este activă în România prin două filiale: Viva Pharm SRL și Ceumed SRL.

Dacia Plant produce suplimente, produse alimentare din plante, inclusiv ceaiuri și, într-o mică măsură, alimente, precum gemuri și sucuri naturale, dar și produse cosmetice, precum creme de mâini.

O echipă integrată de specialiști ai PwC România și D&B David și Baias, societatea de avocatură corespondentă PwC în România, a asistat compania belgiană Ceres Pharma în tranzacția prin care Ceres Pharma a preluat pachetul majoritar de acțiuni al producătorului român de suplimente alimentare Dacia Plant.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *