Consiliul Concureței analizează preluarea CEZ Vânzare de către Premier Energy 

CEZ

Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care Premier Energy PLC Cipru intenţionează să preia compania CEZ Vânzare SA, potrivit unui comunicat de presă al instituției.

În România, companiile din Grupul Premier sunt active pe piaţa gazelor naturale, atât în calitate de distribuitor, cât şi în calitate de furnizor, precum şi pe piaţa activităţilor conexe distribuţiei de gaze naturale, respectiv: activităţi de branşare şi debranşare de la reţea, mentenanţa instalaţiilor de racordare şi extinderi de reţele de distribuţie etc. Recent, grupul a devenit activ şi pe piaţa energiei electrice din România, în calitate de producător de energie electrică, furnizor şi trader.

CEZ Vânzare SA este furnizor de energie electrică în principal şi, într-o mai mică măsură, de gaze naturale, având clienţi în toate regiunile României, cu o activitate preponderentă de furnizare de energie electrică în sud-vestul ţării.

Eventualele observaţii şi puncte de vedere pot fi transmise autorităţii de concurenţă în termen de 20 zile.

Context

Premier Energy, furnizor și distribuitor de gaze naturale din România, a anunțat la finalul anului trecut că a achiziționat compania CEZ Vânzare, deținută de Macquarie Asset Management și cu un portofoliul de 1,4 milioane de clienți, după cum a scris Economedia aici. 

Conform informării de presă, CEZ Vânzare va rebranduit cu numele noului proprietar. Interesul manifestat de noul acționar validează atât importanța pe care compania Premier Energy, deținută de fondul de investiții Emma Capital, a capătat-o în cei zece ani de când activează pe piața din România, cât și potențialul acesteia de a dezvolta piața locală de profil.

Potrivit companiei, strategia CEZ Vânzare va rămâne concentrată pe furnizarea de energie electrică și gaze naturale și strâns corelată cu nevoile clienților noștri. Tranzacția și schimbarea de proprietate nu vor avea niciun impact asupra prevederilor contractuale dintre companie și clienții săi, angajați, furnizori sau parteneri. De asemenea, echipa și detaliile de contact ale CEZ Vânzare rămân neschimbate în perioada următoare.

Sursa foto: CEZ / Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *