Consiliul Județean Prahova va construi trei pasaje rutiere la Sinaia și Azuga pe DN 1/Proiectele pasajelor au fost preluate de la CNAIR

sinaia

Consiliul Județean Prahova a preluat de la Compania de Drumuri proiectele pasajelor rutiere de la Sinaia și Azuga pe DN 1 Valea Prahovei, a anunțat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. La Sinaia, la intrarea și ieșirea din stațiune sunt prevăzute două pasaje supraterane, iar la Azuga un pasaj.

Ministerul Transporturilor a aprobat la sfârșitul anului trecut indicatorii tehnico-economici pentru construirea a două pasaje rutiere supraterane la Sinaia pe DN 1 Valea Prahovei. Primul pasaj, la Sinaia Sud (intersecţia DN 1 cu bulevardul Republicii, intrarea în staţiune dinspre Posada), va avea o lungime de 438 de metri, iar durata de execuţie este de 26 de luni. Podul costă 53 de milioane de lei, finanţarea fiind asigurată din POIM – Programul Operaţional Infrastructură Mare. Al doilea pasaj, la Sinaia Nord, (intersecţia DN 1 cu bulev. Ferdinand, ieşirea din Staţiune spre Buşteni) va avea o lungime de 382 de metri, un cost de 56 milioane lei iar durata de realizare este de 28 de luni. Ambele pasaje sunt prevăzute cu o bandă pe sens, iar în perioada lucrărilor circulaţia va fi dirijată local, pe o variantă de lângă şantier şi va fi asigurată o bandă pentru fiecare direcţie. 

Sorin Grindeanu : ,,CNAIR a semnat, astăzi, protocoale de colaborare cu reprezentanții Consiliului Județean Prahova pentru construcția a 3 pasaje rutiere pe DN1 la Sinaia și Azuga. Aceste pasaje, așteptate atât de oamenii din zonă, cât și de cei care tranzitează DN1, vor fi foarte utile pentru fluidizarea traficului rutier pe traseul București – Sinaia.

Pasajele rutiere vor fi situate astfel:
– Pasaj rutier la intersecția DN 1 cu Bulevardul Republicii (Sinaia Sud);
– Pasaj rutier la intersecția DN 1 cu Bulevardul Ferdinand (Sinaia Nord);
– Pasaj rutier la intersecția DN 1 cu Strada Prahovei (Azuga).”
Cel mai dificil pasaj prevăzut pe DN 1 este la Predeal, un sens giratoriu suspendat cu o valoare de 130 milioane lei.

Sursa foto: Vlad Oprea, Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *