Construcția unui campus universitar nou – specialitatea Petrol și Gaze, scoasă la licitație

student universitate

Consiliul Județean Prahova a scos la licitație un contract de 95 de milioane lei pentru construcția unui campus universitar nou în Ploiești, care va fi finanțat din PNRR. Ploieștiul este centru universitar în domeniul Gaze și Petrol, pentru că, istoric, aici este centrul exploatării de țiței. De asemenea, aici sunt localizate două rafinării, Petrom și LukOil.

Consorțiul Academic Mehedințeanu Petroleum – PH01CAMP, numele pe care îl va purta campusul, reprezintă o asociere între CJ Prahova, Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești, Liceul Tehnologic „Lazăr Edeleanu” Ploieşti și Petrom.

„1. Construire Corp Cămin Cazare
2. Construire Bază Sportivă
3. Construire Corp Activităti Didactice, Experimentale și de Cercetare
4. Construire Corp Administrativ
5. Construire Corp Cantină
6. Amenajare spații exterioare (jardiniere, vegetație, gazon și dotări exterioare-mobilier, panouri informative)”, este descrierea lucrărilor ce vor fi efectuate.

„Investițiile în construirea campusurilor profesionale integrate pentru învățământul profesional și tehnic, pentru acces la educația bazată pe inovație, creativitate și specializare inteligentă, vor conduce la întărirea legăturii cu mediul economic și social. Astfel, vor fi impulsionate și diversificate tipurile duale de formare profesională.

Totodată, investițiile vor contribui atât la dezvoltarea cadrului de formare profesională în campus și în întreprinderile partenere, cât și la valorificarea în parteneriat a resurselor”, își fundamentează CJ Prahova proeictul.

Lucrările vor dura 27 de luni. Ofertele se deschid în 31 octombrie, departajarea lor se face în funcție de preț și de experiența echipei de proiect.

Sursa foto: Pixabay

Comentarii

  • Si nu am întrebat:
   Este oportună investitia asta?
   Este fezabilă?
   Aduce vreodata plusvaloare României si implicit Ploiestiului?
   Penru cine se face aceasta investitie?
   Se va mai extrage mult timp petrol sau gaze in România?
   Raspuns Nu.😯

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *