Constructorul bihorean Selina (Drum Asfalt) a ieșit din insolvență, după aproape 9 ani

Selina Grup

Constructorul bihorean Selina (Drum Asfalt) a ieșit din insolvență, după aproape nouă ani. La data de 23 martie 2023, Tribunalul Bihor a dispus închiderea cu succes a procedurii de reorganizare Selina SRL, parte a Grupului Selina, unul dintre cei mai importanți jucători din piața construcțiilor, a anunțat vineri casa de insolvenţă CITR, care a coordonat procesul de reorganizare.

„Suntem mândri că am reușit să finalizăm procedura de reorganizare ca urmare a îndeplinirii tuturor obligațiilor de plată asumate în cadrul planului de restructurare complex elaborat împreună cu echipa CITR. În ciuda dificultăților de pe piața construcțiilor, în ultimii ani ne-am concentrat eforturile să extindem portofoliul de contracte ceea ce a generat o cifră de afaceri de 100 de milioane de euro în 2022, iar pentru 2023 estimăm o creștere de 60% a acesteia precum și realizarea unor proiecte majore de construcții”, a spus Beneamin Rus, fondatorul grupului Selina.

Creditorii majoritari în procedură au fost Unicredit Bank SA și Banca Transilvania SA, cu peste 80% din totalul sumelor asumate la plată prin planul de reorganizare. În perioada de reorganizare, compania a reușit achitarea unui cuantum de peste 13,5 milioane de euro.

Grupul de Firme Selina (Selina, Trameco, Drumuri Bihor și Selina Invest) are peste 1.000 de angajați și deține peste 400 de utilaje, echipamente și unități de producție beton și asfalt.

Proiectele companiei includ, construcții de spitale, unități de învățământ, restaurări de monumente, autostrăzi, drumuri și poduri, căi ferate și piste aeroportuare. Printre cele mai importante proiecte se numără: Proiectare și execuție pentru finalizarea Autostrăzii Brașov – Tg. Mureș – Cluj – Oradea, Secțiunea 3C; lărgire la 4 benzi a centurii rutiere a Municipiului București Sud între A2 km23+600 și A1 km 55+520 – LOT II. Creșterea gradului de siguranță și securitate în Aeroportul Oradea; Reabilitarea și modernizarea infrastructurii aeroportuare din Satu Mare.

Potrivit studiilor CITR, la nivel național sunt peste 13.000 de companii de impact aflate în diverse stadii de dificultate. Comerțul, construcțiile și industria prelucrătoare rămân cele mai afectate domenii în 2022. Companiile din aceste domenii reprezintă peste 60% din numărul total al firmelor intrate în insolvență în 2022.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *