Continental a raportat o scădere cu 42,4% a câștigurilor înainte de dobânzi și taxe în trimestrul al treilea, la 419 milioane de euro

Continental

Continental, activ și pe piața românească, a raportat o scădere cu 42,4% a câștigurilor sale înainte de dobânzi și taxe în trimestrul al treilea, la 419 milioane de euro, cu o marjă EBIT ajustată de 5,2%, deoarece deficitul global de semiconductori a diminuat producția de mașini.

Divizia sa de tehnologii auto a fost afectată în mod deosebit, raportând o pierdere din profitul înainte de dobânzi și impozite (EBIT) de 81,5 milioane de euro, în timp ce divizia de tehnologii de cauciuc a rămas profitabilă, cu un EBIT ajustat de 496,5 milioane de euro, în ciuda creșterii costurilor cu logistica și energie.

De altfel, grupul german, prezent și în România, a înrăutăţit estimările de profit în 2021, din cauza deficitului de semiconductori şi a perturbărilor din lanţurile de aprovizionare.

Al doilea mare producător european de componente auto şi anvelope se aşteaptă în acest an ca marja profitului ajustat să se situeze între 5,2% şi 5,6%, după ce anterior estima 6,5% – 7%.

De asemenea, producţia auto globală ar urma să fie la plus/minus 1% faţă de nivelul din 2020, după ce în august Continental estima o creştere a producţiei de 8-10%.

Conform datelor preliminare publicate în octombrie de Continental, în trimestrul trei din 2021, vânzările consolidate s-au situat la 8,04 miliarde de euro, în scădere faţă de 8,6 miliarde de euro în perioada similară din 2020.

În acest an, compania se aşteaptă la vânzări consolidate între 32,5 şi 33,5 miliarde de euro, cu un miliard de euro mai puţin decât estima în august.

Toate cele cinci divizii Continental sunt reprezentate în România. Continental deţine şapte unităţi de producţie şi patru centre de inginerie în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Braşov şi Iaşi.

Sursa foto: Continental

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *