Continental anunță că a investit peste 100 de milioane de euro în operațiunile sale din România în 2023 și planifică o sumă similară în 2024. Numărul de angajați a crescut cu 1300

Continental foto Foto: Continental

Continental, companie tehnologică, anunță că a investit în 2023 peste 100 milioane de euro în operațiunile sale din România, și a depășit pragul de 20.300 de angajați, numărul fiind în creștere față de cei 19.000 de angajați cu care compania a încheiat anul 2022. Pentru 2024, investițiile planificate vizează valori comparabile cu cele de anul trecut. La nivel global, însă, grupul anunța anul trecut că ar urma să elimine mai multe mii de locuri de muncă.

Reprezentanții Continental spun că, în România, anul trecut investițiile au fost direcționate înspre echipamente noi, în tehnologie și în dezvoltarea de personal în toate locațiile sale din țară – fabricile de componente electronice din Timișoara și Sibiu, fabricile ContiTech din Timișoara și Carei, fabrica de anvelope din Timișoara, precum și în centrele de inginerie din Timișoara, Iași și Sibiu. În sediul din Iași, Continental a inaugurat laboratoare noi, precum și o parcare supraetajată.

“Continental continuă să ofere industriei tehnologii inovatoare dezvoltate în sediile din România și să fabrice componente care pun viitorul în mișcare.  O echipă multidisciplinară, de peste 20.300 de operatori, programatori software și ingineri, modelează viitorul industriei auto”, spune Christian von Albrichsfeld, Country Head Continental România.

Analize Economedia

software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR

Echipa lucrează la vehicule definite prin software, soluții inteligente pentru materiale industriale, anvelope, la proiecte de inteligență artificială, securitate cibernetică, cloud computing.

În centrele de cercetare și dezvoltare din Iași, Sibiu și Timișoara, specialiștii acoperă domenii precum hardware, design, mecanică și celelalte arii de lucru, susținute de software, care, împreună, conduc la depășirea unor noi praguri în industrie. Angajații din unitățile de producție din Carei, Sibiu și Timișoara produc anvelope, echipamente electronice, curele de transmisie, linii de management termic și furtunuri,  folosite pentru fabricarea celor mai noi generații de mașini.

„2023 este anul în care Continental, implicată puternic în atragerea de aproximativ 400 de milioane de euro prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), a reușit să pună o cărămidă importantă la baza dezvoltării industriei de semiconductori din România. Implicarea în astfel de proiecte cheie înseamnă responsabilitate față de întregul ecosistem automotive și tehnologic din țară”, adaugă von Albrichsfeld.

În ceea ce privește produsele și tehnologiile în care echipele din România sunt implicate în dezvoltare și fabricare, compania produce anvelope, curele de transmisie, sisteme de aer condiționat, furtunuri pentru inducția aerului, de diferite tipuri, fabricate de ContiTech, precum și instrumente de bord, sisteme electronice de siguranță pasivă și activă, radare și senzori, unități electronice și tehnologii inovative în sediile Automotive.

Pentru 2024, compania are planificat să continue angajările în locațiile sale din România în funcție de proiectele desfășurate în țară. De asemenea, investițiile planificate vizează valori comparabile cu cele de anul trecut.

Continental dezvoltă tehnologii și servicii pentru mobilitatea sustenabilă și interconectată a oamenilor şi a bunurilor acestora. Continental a realizat în 2023 o cifră preliminară de afaceri de 41,4 miliarde de euro și are în prezent aproximativ 200.000 de angajați în 56 de țări și piețe.

În perioada 1999 – 2023 Continental a investit peste 2.3 miliarde de euro în activităţile din România, conform companiei. Toate cele trei domenii de activitate ale companiei sunt reprezentate în România. Continental deţine cinci unităţi de producţie și patru centre de inginerie în Timişoara, Sibiu, Carei şi Iaşi. Compania are un centru de distribuţie a anvelopelor în București. La finalul anului 2023, Continental avea peste 20.300 de angajaţi, din care peste o treime reprezentată de ingineri și informaticieni și va continua să angajeze în funcție de viitoarele proiecte.

Reduceri la nivel global

Producătorul german de componente auto şi anvelope Continental AG a anunţat în noiembrie că va elimina mai multe mii de locuri de muncă la nivel mondial, în cadrul unui plan care îi va permite să realizeze economii de 400 de milioane de euro pe an începând din 2025, scrie Reuters, citată de Agerpres.

Numărul exact al locurilor de muncă ce urmează a fi eliminate nu a fost încă decis, însă este aşteptat să fie unul de ordinul “miilor”, a precizat grupul german într-un comunicat de presă anul trecut.

Într-un articol publicat anterior, revista germană Manager Magazin scrie că firma Continental ar putea concedia 5.500 de angajaţi, reprezentând 3% din forţa sa de muncă la nivel global.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: