Continental anunță încheierea unui parteneriat strategic cu DeepDrive pentru a dezvolta sisteme de tracțiune cu frână integrată pe butucul roților

Continental Sursa foto: Continental

Continental anunță încheierea unui parteneriat strategic pentru dezvoltarea de tehnologii de bază pentru vehiculele electrice, cu DeepDrive, compania de tehnologie cu sediul în München, potrivit unui comunicat de presă.

În primă fază, cele două companii vor dezvolta împreună o unitate combinată care să cuprindă componente de propulsie și de frânare pentru montarea directă pe roata vehiculului. DeepDrive este specializată în dezvoltarea de motoare electrice eficiente, cu mulți ani de experiență în producția de automobile la scară largă. Continental, la rândul său, contribuie cu cunoștințele tehnologice din domeniul sistemelor de frânare și cu expertiza sa în industrializarea tehnologiilor inovatoare.

„Ambele companii văd un potențial imens în colaborarea lor, deoarece electrificarea vehiculelor face posibilă, în viitor, plasarea tuturor funcțiilor șasiului, inclusiv a tracțiunii, direct pe roată. Pentru a pune în aplicare cât mai bine diferitele cerințe ale vehiculelor electrice, cum ar fi maximizarea autonomiei, minimizând în același timp spațiul de instalare și modularitatea simultană, este necesară o optimizare amplă la nivelul vehiculului. Coordonarea optimă a sistemului de frânare și a sistemului de tracțiune are o contribuție decisivă în acest sens. Integrarea ambelor elemente într-o singură unitate permite un nivel deosebit de ridicat de eficiență în tracțiune și la frânare. În plus, componentele integrate reduc complexitatea prin modularizare și facilitează procesul de fabricație”, potrivit comunicatului de presă.

Pornind de la ultimele cerințe ale pieței automotive de vehicule electrice, specialiștii din Continental Iași lucrează în echipe internaționale în acest proiect prin care asigură integrarea motorului de la DeepDrive într-un ansamblu complex din componenta vehiculului electric ce înglobează multiple funcționalități și subsisteme: propulsie, frânare ș.a. Specialiști în ingineria sistemelor, mecanică, electronică și software din Iași sunt implicați în proiect.

Sursa foto: Continental

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *