Continuă războiul STB – sindicat: STB condiționează întâlnirea cu sindicaliștii de reluarea lucrului. Sindicat: „Dovadă clară că nu se dorește dezamorsarea acestui conflict”

Vasile Petrariu Sursa foto: Sindicat STB

Războiul dintre conducerea Societății de Transport București (STB) și sindicaliști continuă, luni, în a cincea zi de grevă. Consiliul de Administrație al STB condiționează o întâlnire cu sindicaliștii de reluarea lucrului. Sindicaliștii, în schimb, susțin că vor relua lucrul doar după plecarea directorului general și acuză că prin condiționările puse de STB se dovedește că nu se dorește dezamorsarea conflictului.

Sindicatul STB a solicitat, în data de 23 ianuarie, o întâlnire cu Consiliul de Administrație al STB.

Consiliul de administrație a transmis ulteior disponibilitatea pentru întâlnirea solicitată, astăzi, la ora 9.00. Consiliul a precizat însă că „întâlnirea este condiționată de confirmarea în prealabil ca întreg personalul angajat a reluat lucrul, conform programului”. Totodată, consiliul a solicitat sindicatului nominalizarea în prealabil a 3-5 persoane care vor participa la întâlnire.

În aceste condiții, sindicatul afirmă că „condiționarea întâlnirii de confirmarea în prealabil ca întreg personalul angajat să reia lucrul, este o dovadă clară că nu se dorește dezamorsarea acestui conflict”.

„De asemenea, condiționarea unilaterală a numărului de personae care să participe la o eventuală întâlnire, este o altă dovadă că se dorește în mod formal o întâlnire. În aceste condiții, salariații transmit următorul mesaj: Vom relua lucrul în momentul în care d-ul Adrian Criț nu va mai fi Director General, iar membri CA STB SA, împreună cu reprezentanții salariaților vor stabili condițiile reluării activității”, arată sindicaliștii.

Context. Angajaţii STB au intrat joi dimineaţa în grevă generală, acuzând că revendicările lor privind creşterile salariale nu au fost soluţionate, însă au cerut şi demisia directorului general al societăţii. Reprezentanţii Sindicatului Transportatorilor din Bucureşti au susţinut în repetate rânduri că nu este vorba de o grevă ci de o încetare voluntară a lucrului de către salariaţii de la STB SA şi au transmis că nu a iniţiat şi nu a organizat prezentul protest. Tribunalul Bucureşti a decis vineri că greva declanşată de angajaţii Societăţii de Transport Bucureşti (STB) este ilegală. Cu toate acestea, doar o parte din angajați au reluat lucrul. Șoferii care au ieșit ar fi fost în continuare amenințați de protestatari.

Pe străzile din Capitală circulă luni dimineață doar o cincime din vehiculele Societății de Tranport București (STB) programate să iasă pe traseu, șoferii continunând așadar cu a cincea zi de grevă.

 

Sursa foto: Sindicat STB

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *