Contract de 30 de milioane de euro pentru construirea Patinoarului Artificial Mihai Flamaropol din București, scos la licitație. Localizat în Parcul Național, acesta va avea 3.100 de locuri, centru spa și bazin înot

Flamaropol_Ice_Skating_Rink Sursa foto: Wikipedia

Primăria București a scos la licitație în SICAP un contract de 158 de milioane lei pentru lucrări de renovare și modernizare a Paninoarului Artificial Mihai Flamaropol, din Parcul Național, aflat acum în paragină. Contractul vizează servicii de revizuire a documentației tehnice, asistență tehnică și efectuarea lucrărilor propriu-zise la patinoar, care va trebui să fie funcțional în doi ani de la data semnării ordinului de începere a lucrărilor.

Complexul din Parcul Național va avea 3.100 de locuri, parcare și centru spa, cu o capacitate de 1.200 de clienți pe zi.

”Capacitățile obiectivului sunt: Locuri patinoar: 3100, inclusiv VIP;  Locuri parcare : 77 public/31 sportivi și VIP; Centru spa: 1200 clienți/zi. Caracteristici principale: Se va urmări ca prin soluția propusă de proiectant să fie satisfăcute cerințele funcționale specifice unei asemenea investiții. Astfel, complexul arena sportiva patinoar artificial va trebui să conțină următoarele: patinoarul artificial;  instalație gheață;  sală de conferințe; spații tehnice; spații de depozitare; vestiare pentru sportivi și echipele insoțitoare; vestiare pentru arbitrii; cabinet medical și cabinet de prim ajutor; toate facilitățile necesare funcționării arenei sportive. Centrul multifunctional sportiv și de agrement va fi format din următoarele: bazin înot; sală sport; spații pentru relaxare și intreținere fizică (welness); spații pentru recuperare fizică; spații pentru relaxare masaj; spații pentru masaj hidro-termo terapie (spa); sală de escalada indoor și escaladă outdoor; spații comerciale și pentru alimentație publică;  spații pentru promovare vizuală a sporturilor pe gheață și a evenimentelor organizate; toate facilitățile necesare funcționării centrului multifuncțional si de agrement.”

Analize Economedia

software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR

Construirea unui patinoar artifical de mari dimensiuni în București este un proiect anunțat acum 10 ani, în timpul mandatului lui Sorin Oprescu. Recent, Gsp.ro https://www.gsp.ro/sporturi/altele/patinoar-bucuresti-flamaropol-tiriac-706249.html a documentat odiseea acestui proiect care nu a avansat mai deloc într-un deceniu.

  • aprilie 2013 – Sorin Oprescu promitea construirea unui patinoar cu 6.100 de locuri, în care ar fi trebuit să fie investiți 25 milioane de euro
  • martie 2016 – au început lucrările pentru demolarea vechiului patinoar
  • februarie 2017 – Gabriela Firea reduce capacitatea patinoarului la 3.100 de locuri, dar prețul rămâne același
  • septembrie 2017 – începe ridicarea patinoarului “Flamaropol”
  • 2017-2019 – procese între Primăria București și firmele UTI Grup SA și Astaldi SpA, lucrările sunt întrerupte
  • 12 septembrie 2019 – șantierul “Flamaropol” închis definitiv
  • martie 2021 – discuții Nicușor Dan – Eduard Novak privind refacerea patinoarului
  • ianuarie 2023 – Nicușor Dan anunță o nouă investiție de 52 de milioane de euro pentru refacerea patinoarului, 46 de milioane fiind noua alocare(până la urmă, au rămas 31,5 milioane euro – n.r.), alți 6 milioane de euro fiind deja investiți pentru lucrările de până acum.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: