Corporațiile americane cu afaceri în Rusia cer administrației Biden și Congresului prudență în privința sancțiunilor împotriva Moscovei

rusia, rubla, banca Sursa foto: Pixabay

Un grup de companii americane care reprezintă Chevron, General Electric și alte corporații americane care fac afaceri cu Rusia a cerut Casei Albe să ia în calcul în calcul acordarea unui interval de timp care să le permită îndeplinirea angajamentelor în curs, precum și exceptarea unor produse, dacă se vor impune sancțiuni împotriva Moscovei, transmite agenția Bloomberg.

Jake Colvin, președintele The National Foreign Trade Council, a declarat pentru Reuters că administrația Biden și Congresul ar trebui să ia în calcul “sfere de securitate și perioade de încetinire” astfel încât companiile să-și poată îndeplini contractele și obligațiile existente.

De asemenea, ar trebui prevăzute excepții pentru medicamente vitale și alte considerente umanitare, în conformitate cu politica americană, a mai spus Colvin.

Societățile energetice au contactat de asemenea direct congresmenii pentru a le cere să aibă în vedere un calendar care să nu riște să genereze confiscări de active pentru nerespectarea contractelor comerciale cu Rusia, a declarat pentru Reuters un responsabil din Congres.

American Petroleum Institute, cea mai mare organizație americană de lobby pentru industria de forare de petrol și gaze, a discutat despre sancțiunile împotriva Rusiei cu birourile Congresului. “Sancțiunile trebuie să fie cât mai țintite posibil pentru a limita potențialul prejudiciu pentru competitivitatea companiilor americane”, a declarat un purtător de cuvânt al API.

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *