Vitalik Buterin, un programator ruso-canadian în vârstă de 27 de ani, a ajuns miliardar după ce valoarea monedei virtuale Ethereum, pe care a creat-o în 2013, când avea 19 ani, a ajuns la un nou nivel record de 3.500 de dolari. Buterin deține aproximativ 333.500 de Ether în portofelul său public, ceea ce îi conferă o avere de 1,1 miliarde de dolari, scrie CNN.
Buterin a cofondat Bitcoin Magazine, o publicație care scrie despre bitcoin și alte criptomonede, în 2012. În 2014, a fost selectat pentru a face parte din Thiel Fellowship, un program de doi ani creat de miliardarul Peter Thiel care „acordă 100.000 de dolari tinerilor care vor să construiască lucruri noi în loc să stea într-o sală de clasă”.
El nu este foarte activ pe rețelele de socializare, ceea ce este surprinzător pentru un individ cu 1,4 milioane de urmăritori pe Twitter.
Prețul criptomonedei Ether a crescut de peste patru ori în 2021, cu 375%. Criptomoneda este în prezent a doua cea mai mare monedă digitală după valoarea de piață, după bitcoin. Valoarea totală a monedelor Ether în circulație este acum de aproximativ 403 miliarde de dolari, potrivit CoinMarketCap.
Deși investitorii cumpără și vând mii de criptomonede diferite – inclusiv Dogecoin, moneda al cărei preț este alimentat de tweet-urile lui Elon Musk – Ether și Bitcoin reprezintă aproape două treimi din întreaga piață mondială a criptomonedelor de 2,3 trilioane de dolari.
Entuziasmul cripto a crescut în aprilie, după ce platforma de tranzacționare Coinbase a devenit publică printr-o listare, fiind evaluată la 86 miliarde dolari. Bitcoin a atins un nivel record, urmat de un raliu sălbatic de 500% al Dogecoin, un activ care a fost creat ca o glumă în 2013.
Susținătorii criptomonedelor susțin de ani de zile că Ethereum, Bitcoin și alte monede digitale pot revoluționa lumea finanțelor. Odată cu succesul debutului Coinbase pe Wall Street, acești susținători se bucură în sfârșit de acest moment.