Crește numărul de angajați ai Fiscului care pot verifica sursele averilor persoanelor fizice

Antifrauda, ANAF, frauda, tva, evaziune Foto: Antifrauda ANAF / sursa ANAF

ANAF vrea să crească numărul de angajați care vor putea verifica sursele averilor persoanelor fizice, controale care au începând din data de 1 iulie, potrivit unui proiect de ordin al instituției.

Fiscul reamintește că, în urma unei analize de risc, a identificat peste 561.000 de persoane fizice cu risc de neconformare la declararea veniturilor impozabile, numărul care excede capacității actuale a ANAF de efectuare a verificărilor.

În prezent, sunt competente să exercite verificarea situației fiscale personale doar Direcția generală control venituri persoane fizice și serviciile de verificări fiscale din cadrul aparatului propriu al direcțiilor generale regionale ale finanțelor publice.

Analize Economedia

inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1

Astfel, ANAF propune extinderea competenței de efectuare a verificării situației fiscale personale și la structurile de inspecție fiscală persoane fizice din cadrul unităților subordonate direcțiilor generale regionale ale finanțelor publice.

„Prin extinderea competenței se urmărește creșterea capacității de efectuare a verificărilor (creșterea numărului de persoane fizice cu risc de neconformare care vor fi supuse verificărilor) în scopul tratării într-un mod mai eficient a cazurilor de neconformare”, arată Fiscul.

Riscul de neconformare la declararea veniturilor impozabile aferent unei persoane fizice reprezintă diferența semnificativă între veniturile estimate în cadrul analizei de risc și veniturile declarate de persoana fizică și/sau de plătitori pentru aceeași perioadă impozabilă. Diferența este semnificativă dacă între veniturile estimate în cadrul analizei de risc și veniturile declarate de persoana fizică și/sau de plătitori este o diferență mai mare de 10% din veniturile declarate, dar nu mai puțin de 50.000 lei.

Pentru verificarea situației fiscale personale a persoanei fizice, organul fiscal central efectuează următoarele activități preliminare:

a) analiza de risc pentru stabilirea riscului de neconformare la declararea veniturilor impozabile pentru un grup de persoane fizice sau pentru cazuri punctuale, la solicitarea unor instituții ori autorități publice

b) selectarea pe baza analizei de risc a persoanelor fizice care vor fi supuse verificării situației fiscale personale.

Președintele ANAF, Lucian Heiuș, a declarat la Profit TV, despre controalele la persoane fizice, că au deja selectate 214 sau 215 persoane la care se va intra în control începând cu 1 iulie. El a precizat că suma cea mai mare descoperită a fost de 22 de milioane de lei.

Reamintim că ANAF va începe de la 1 iulie controale masive pentru verificarea veniturilor persoanelor fizice ca sursă a obținerii averilor fiecărei persoane, după cum a anunțat recent Lucian Heiuș. „Avem peste tot exemple de șmecheri care sfidează cu opulența și luxul pe care îl afișează”, a precizat el.

Șeful ANAF a afirmat că Fiscul a descoperit diferențe de 20 de miliarde de euro între veniturile estimate și veniturile declarate de circa 560.000 de persoane și va verifica, în viitor aceste sume.

El a precizat că inspectorii își vor lua informații din orice loc, inclusiv de pe Facebook.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

  1. Apropo de
    “inspectorii își vor lua informații din orice loc, inclusiv de pe Facebook.”

    Am vazut oe aceasta minciuna numita FB ca unii pisteaza poze de unde au fost , Venetia Roma… samd care de fapt nu sunt reale.
    Sunt multe foto contrafacute la fel ca si citatele copiate de pe net.
    Sursa asta FB a fost folosita si de hoti cand au spart case asa ca azi e perimata.

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.