Criza de forță de muncă din Marea Britanie: Amazon oferă bonusuri de până la 4.000 de dolari pentru angajații din depozite

amazon românia Sursa foto: Facebook

Deficitul de forță de muncă obligă firmele britanice să mărească salariile pentru a atrage muncitori iar Amazon a decis să ofere bonusuri de până la 3.000 de lire (4.140 de dolari) în apropierea sărbătorilor de iarnă, relatează CNBC.

Gigantul comerțului electronic a postat anunțuri pentru locuri de muncă vacante însoțite de bonusuri importante. Astfel, un post de angajat temporar într-un antrepozit din Exeter este însoțit de o primă de 3.000 de lire, în timp un loc de muncă în Londra promite o primă de 2.000 de lire. Multe alte posturi în antrepozitele Amazon din Marea Britanie vin cu prime de instalare de 1.500 de lire.

Salariul orar de bază în Londra este de 11,10 lire, iar orele suplimentare pot ajunge până la 22,2 lire. Salariul mediu pentru angajații care lucrează în depozitele din Regat este de 10,16 lire pe oră, potrivit site-ului specializat Indeed.

Strategia agresivă a Amazon reflectă problemele mari cu care se confruntă industria britanică în ceea ce privește forța de muncă.

Regatul Unit are un deficit estimat de 100.000 șoferi de camioane, o situație care a afectat puternic livrarea de produse, conducând la aglomerații în porturi și benzinării închise și rafturi goale în magazine. Alte industrii, precum agricultura, logistica, procesarea hranei și spitalele se confruntă și ele cu un deficit acut de forță de muncă.

Graham Sheen, secretar al The Bonded Warehousekeepers Association, a declarat că există un deficit puternic de muncitori în sectorul logistic, în special după Brexit.

“Dacă vii din altă țară, trebuie să câștigi cel puțin 26.000 de lire pentru a primi o viză de muncă – oamenii care lucrează în depozite nu câștigă astfel de bani”, a explicat el. „Așa că nu merg în depozite”.

Multe companii mici nu-și permit să plătească astfel de salarii și se luptă să concureze cu Amazon când vine vorba de recrutarea de personal.

“Numărul de afaceri mici care citează accesul la personal calificat drept o barieră în calea creșterii este acum la 38% – un maxim al ultimilor cinci ani – cu niciun semn de relaxare pe termen scurt”, a afirmat Mike Cherry, directorul Federation of Small Businesses.

Sursa foto: Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *