Cum afectează restructurările companiei israeliene de tehnologie Playtika echipa din România? Sunt vizați aproximativ 40 de angajați / Se oferă salarii compensatorii

playtika Foto: Playtika, Facebook

Aproximativ 40 de angajați din România sunt afectați de planurile de restructurare la nivel global ale companiei de tehnologie Playtika, se arată într-un răspuns al companiei pentru Economedia. Există un plan de compensare, fiecare angajat primind salarii compensatorii, mai precizează reprezentanții grupului.

Context. Playtika, compania israeliană de tehnologie care și-a făcut un nume printr-o serie de titluri de jocuri de noroc online de mare succes, cu sute de milioane de jucători, a anunțat că va concedia 15% din personalul său, conform platformei TechCrunch. Playtika ajunsese la 4.100 de angajați, astfel încât concedierile vor afecta 615 persoane din întreaga rețea globală a companiei din Europa, Israel și SUA. Au început concedierile și la București, potrivit aceleiași surse. Concedierile au început și în România, anunța Doru Șupeală pe platforma Hacking Work, citând relatări ale unor foști angajați.

Precizările companiei

Restructurarea este una la nivel global, ne-au transmis reprezentanții companiei.

“Dorim să subliniem că restructurarea este la nivel global, având efect în fiecare ţară în care Playtika are echipe, fiind vorba de 41 de angajaţi din ambele entități cu care Playtika este prezentă în România şi vine pe fondul unor decizii de business, cu scopul de a reorganiza şi eficientiza activitatea companiei. În plus, cei care au părăsit compania nu au fost daţi pur şi simplu afară. Există un plan de compensare, fiecare angajat primind salarii compensatorii, iar unui procent de peste 10% din oameni, la nivel global, i s-a oferit posibilitatea de a rămâne în companie, dar în alte departamente, într-un rol diferit, ca parte a programului de internal mobility. De asemenea, oferim şi servicii de outplacement, adică îi ajutăm pe cei care au fost disponibilizați să îşi găsească un nou job”, au transmis reprezentanții din România ai companiei.

„Succesul Playtika se datorează agilității, eficienței, creativității și dedicării pentru a livra jucătorilor noștri cele mai distractive forme de entertainment pe mobil. Evaluăm constant planurile noastre strategice, având în vedere mai mulți factori, inclusiv mediul economic. Credem că structura anunțată zilele trecute valorifică și mai mult punctele noastre forte principale, de a oferi experiențe de joc calitative și de a scala jocurile pe mobil francizelor globale în continuarea creșterii. Este dificil să îți iei la revedere de la colegi și prieteni talentați. Ei vor face întotdeauna parte din istoria Playtika și vor reprezenta mereu baza pentru viitorul nostru, pe măsură ce ne construim reputația de centru de tehnologie și divertisment”, a declarat Robert Antokol, CEO Playtika.

„Ne despărțim de anumiți membri excepționali ai echipei și recunoaștem valoarea extraordinară și contribuțiile pe care le-au adus la consolidarea poziției Playtika ca lider în industria divertismentului pe mobil. Prin compensații, beneficii și servicii, luăm măsuri pentru a le ușura tranziția”, declară Shlomi Aizenberg, Chief Operating Officer

Foto: Playtika, Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *