Cum poți scăpa de aglomerația din Veneția cu excursii de o zi: De la locul de naștere al Aperol Spritz, la o insulă cu cele mai vechi mozaicuri din Veneția

venetia, excursii, turism, travel Sură foto: Unsplah

Turiștii sosesc în Veneția în masă în această vară, înfundând străduțele înguste ale orașului și provocând cozi șerpuitoare la atracții. Din fericire, este simplu să vă urcați într-un autobuz și să faceți o excursie de o zi către o destinație mai puțin aglomerată.

De la locul de naștere al Aperol Spritz, la o insulă cu cele mai vechi mozaicuri din Veneția, iată patru evadări în apropiere.

Torcello pentru cele mai vechi mozaicuri din Veneția

Deși acum este puțin populată, insula Torcello a fost locuită înaintea Veneției însăși. Cândva un important punct comercial, este acum o serie de canale bucolice, grupuri de case colorate și multe spații verzi.

Principala atracție a insulei este Basilica di Santa Maria Assunta, o catedrală imensă fondată în 639. Interiorul strălucește cu pereți impunători de mozaicuri aurii, cele mai vechi din zona Veneției.

Dacă vreți să vă simțiți ca la țară, plimbați-vă pe malurile din Torcello, traversați Podul Diavolului și bucurați-vă de un prânz informal la informala Taverna Tipica Veneziana, umbrită de copaci.

Vicenza, cea mai elegantă stradă din Europa

În ciuda faptului că se află la doar o scurtă călătorie cu trenul de Veneția, Vicenza rămâne relativ necunoscută de către ghiduri și companii de turism.

Vizitatorii din secolul al XIX-lea au fost mai impresionați, în special istoricul Cesare Cantù, care a lăudat Corso Palladio ca fiind cea mai elegantă stradă din Europa.

Această arteră pietonală poartă numele arhitectului renascentist Andrea Palladio. Acesta a proiectat mai multe biserici în Veneția, inclusiv San Giorgio Maggiore, dar Vicenza poate revendica cea mai mare concentrație de lucrări ale sale.

Orașul găzduiește 23 de clădiri proiectate de Palladio, inclusiv vila emblematică La Rotonda și somptuosul Teatro Olimpico.

Un tren regional rapid circulă de la Veneția la Vicenza o dată pe oră și durează aproximativ 45 de minute.
Padua, locul de naștere al Aperol

Padua, locul de naștere al Aperol

Puteți bea o mulțime de Aperol în Veneția, dar locul de naștere al băuturii este orașul din apropiere, Padova (Padova în italiană).

În zumzetul său din Piazza delle Erbe, unde au loc piețe în timpul zilei, stați la mesele cafenelelor în aer liber pentru a savura aperitive și a privi oamenii. O altă piață a sa, Prato della Valle, se spune că este cea mai mare din Europa și găzduiește 78 de statui gigantice ale unor personalități istorice eminente.

Orașul găzduiește, de asemenea, una dintre cele mai importante capodopere artistice din istoria picturii.
Interiorul Capelei Scrovegni a fost decorat de maestrul italian medieval Giotto, care și-a etalat perspectiva revoluționară și redarea emoțiilor într-o serie de scene biblice.

Trenurile regionale rapide circulă la fiecare jumătate de oră de la Veneția la Padova și durează puțin mai puțin de o jumătate de oră.

Ferrara

Ferrara este o capodoperă arhitecturală a unui oraș din regiunea Emilia Romagna, chiar la sud de Veneto, unde Veneția este capitala.

Un castel maiestuos domină o piață largă și pavată. Catedrala romanică bogat sculptată a orașului tocmai a fost restaurată. Comorile sale artistice, inclusiv lucrări de Cosmè Tura și Jacopo della Quercia, sunt adăpostite în Museo della Cattedrale, aflat în apropiere.

Epoca de aur a orașului a fost între 1240 și 1597, când a domnit puternica familie Este. Pe lângă grandoarea arhitecturală, dinastia și-a lăsat amprenta printr-o bucătărie somptuoasă și hiperlocală.

Epicurienii Este aveau un bucătar la curte care a inventat diverse feluri de mâncare elaborate pe care le puteți mânca și astăzi în oraș. Turiștii pot mânca pasticcio, o plăcintă de patiserie umplută cu paste maccheroni, sos bechamel și ragù de carne, și cappellacci di zucca, pachete de paste umplute cu dovleac.

Trenurile regionale rapide circulă o dată pe oră de la Veneția la Ferrara și durează aproximativ o oră și jumătate.

Sură foto: Unsplah

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *