ANALIZĂ Cum s-a schimbat turismul după eliminarea restricțiilor și ce vacanțe de Paște caută românii

turism romania sighisoara

Cum condițiile de călătorie sunt mult simplificate acum, cu pandemia aflată la un nivel minim, turiștii români caută relaxarea și ieșirea din cotidian, alături de familie, de prieteni. Ca efect, sunt mai numeroase rezervările pentru grupuri de mai mult de patru persoane față ultimii doi ani, ceea ce arată că vacanța de Paște a fost planificată din timp, și că își doresc să călătorească alături de cei dragi. Turiștii caută confort (pensiuni și hoteluri unde să se simtă bine), tradiții de Paște ori program care să le facă ieșirea plăcută.

Cu alte cuvinte, anul turistic 2022 se anunță unul bun, deși primejdie mai există. Potrivit Denisei Oprea, director de marketing la Hello Holidays, românii caută vacanțe și în țară și în afara țării, cu ocazia Sărbătorilor de Paște.

În România, compania are oferte în Predeal, cu transport individual, hotel trei stele, masă tradițională de Paște, 801 lei/persoană, trei nopți, în Maramureș, cu transport individual, hotel trei stele, cină festivă de Paște, 838 de lei/persoană, trei nopți, la Mamaia, cu transport individual, hotel trei stele, masă de Paște, 575 de lei/persoană, trei nopți sau un circuit la Cazanele Dunării, cu transport autocar, de la 974 de euro/persoană, cinci zile, din 22 aprilie.

În străinătate, ofertele sunt la Nisipurile de Aur, cu transport autocar, hotel Apollo Golden Sands 4*, cost doi adulti: 317 euro sejur din 22 aprilie, trei nopți, în Kusadasi & Istanbul, transport autocar, 349 de euro/persoană/8 nopți, în Hurghada, zbor charter, 536 de euro/persoană/7 nopți/hotel 4*/demipensiune. în Antalya, zbor charter (zborul cu care debutează sezonul estival 2022), 469 de euro/persoană/hotel 4*/7 nopți/all inclusive, și la Istanbul, transport autocar, de la 135 de euro/persoană, din 21 aprilie, cinci zile.

De asemenea, mai există și varianta circuitelor în Cappadocia, cu transport autocar, de la 375 de euro/persoană, 12 zile, din 20 aprilie, Macedonia și Kosovo, transport autocar, de la 149 de euro/persoană, cinci zile, din 21 aprilie, Dubai și Emiratele Arabe Unite, avion, de la 599 de euro/persoană, șapte zile, din 19 aprilie.

În ciuda dificultăților din ultima perioadă, compania nu a majorat tarifele, iar Denisa Oprea spune că programele enumerate sunt aproape epuizate.

Invazia rusă a Ucrainei

„Numărul rezervărilor a scăzut în prima săptămână după 24 februarie, însă treptat a început să crească. Se ridică restricții de călătorie în multe țări și aproape că se călătorește ca în 2019. De exemplu pentru Grecia nu mai trebuie completat formularul pentru localizarea pasagerilor începând cu 15 martie. La întoarcerea în România nu mai e nevoie de test, formular pentru localizare și nu se mai stă în carantină”, spune Denisa Oprea pentru Economedia.  

Turiștii caută vacanțe de Paște în România, Bulgaria, Turcia, Egipt, circuitele organizate de sărbătorile pascale. Pentru vacanța de vară caută Grecia, Turcia, Bulgaria, Egipt, vacanțe pe litoralul românesc, ofertele de Early Booking fiind încă valabile.

În mod evident, crede Oprea, sunt întrebări legate de perspectiva unui conflict de durată ori cu consecințe pe o arie mai extinsă, la care nimeni nu poate răspunde în acest moment cu exactitate. „Ce putem spune cu exactitate este că suntem la fel de mobilizați ca în faza acută a pandemiei, atenți la tot ce se întâmplă și în strânsă legătură cu turiștii noștri și cu partenerii din destinațiile de vacanță pe care le oferim, unde turiștii sunt așteptați să petreacă vacanțe în condiții sigure”, conchide aceasta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *