Cum să faci bani de acasă: idei de afaceri pe care le poți deschide online, cu minimum 1.500 euro. De la creator de conținut, la producție foto sau video

business, afaceri, munca de acasa Sursă: Unsplash

Business-urile online au fost la mare căutare, mai ales în timpul pandemiei, când au fost impuse restricții de deplasare. Pentru că activitatea multor operatori economici a fost suspendată, închisă sau restricționată, mediul online a avut de câștigat în această perioadă.

Avantajele deschiderii unui business online sunt faptul că nu necesită un spațiu fizic și pot fi coordonate de acasă. Consultantul economic Adrian Negrescu spune că, atunci când un antreprenor vrea să înceapă o afacere online, trebuie să se gândească la ce se pricepe și ce și-ar dori să facă.

„Gândește-te ce competențe ai, în ce domeniu ai experiență, cât timp ai la dispoziție și dacă ești capabil să muncești și să investești în a dezvolta o afacere pe cont propriu.

Dacă, de exemplu, îți place să scrii, ai idei, ești genul creativ, poți aplica la site-urile de profil care caută autori pentru diverse proiecte (texte de site-uri, descrieri de produs, comentarii pe social media etc.) Sunt o mulțime de site-uri care plătesc foarte bine pentru astfel de activități. Iar dacă ești bun pe o limbă străină, ai și mai multe șanse să faci cel puțin 1.000-3.000 de euro/lună numai din astfel de activități pentru care nu ai nevoie decât de un PC/laptop și o conexiune de internet”, a declarat Adrian Negrescu, consultant economic, pentru Economedia.

Specialistul a prezentat o listă cu posibile idei de afaceri pe care un antreprenor la poate înființa online, de acasă, cu bani puțini.

Analize Economedia

Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1
investitii bani
Nokian+Tyres+Romania+factory+1st+tire+02
Elena Deacu

Deschide un canal de YouTube

Dacă ești genul căruia îi place să vorbească, care are ceva de spus, să îți construiești un canal de YouTube poate fi o soluție optimă din care, prin publicitatea de de la Google, să câștigi bani în funcție, bineînțeles, de traficul pe care îl generezi.

Potrivit lui Adrian, esențial este să îți găsești o nișă bună, cu potențial, și să produci conținut de calitate. Nu îți trebuie decât laptopul, telefonul și o cameră bună cu care să înregistrezi. Prețul nu trebuie să fie unul foarte mare. Există aparate care pornesc și de la 900 lei, iar pentru un laptop decent poți plăti între 1.500-2.000 lei.

„Dacă ești părinte și crezi că ai calitățile, experiența pentru a le spune și altora despre cum să își crească copiii, este o nișă excelentă pe această zonă și poți face bani buni”, spune Adrian Negrescu.

Înființarea unei platforme prin care poți vinde produse online

Dacă ai experiență în vânzări, pe internet vei găsi un loc foarte bun de a face business. Poți să îți înființezi o platformă de intermediere online, să cauți produse și servicii și să le vinzi mai departe.

„Vei trăi din comisioane și, la modul în care s-a dezvoltat curieratul în România, nu vei avea emoții. Poți să tranzacționezi pe piața românească sau dacă ai bani și curaj și pe extern, mai ales pe relația cu China, de unde poți aduce diverse produse, la prețuri infime”, precizează acesta.

Un business care va crește, pe această zonă, este cel cu legume, brânzeturi, carne și fructe din producția internă, pe care le poți lua de la producătorii locali și să le vinzi, prin internet, în toată țara. Nu îți trebuie decât un buget de start, de circa 3.000 euro pentru 10-15 zile, care să îți asigure stocurile și, bineînțeles, cheltuieli de promovare.

Meditații online sau cursuri de artă

Adrian precizează că o altă afacere foarte bună, online, este cea de e-learning. De la meditații până la cursuri de artă, dacă ești bun pe un domeniu și știi să te promovezi, îți poți deschide un business online și să predai, pe o platformă online, către potențiali clienți din toată lumea.

Cum poți să fii propriul tău șef și să câștigi bani din acțiunile pe bursă

În 2022, când toată lumea se uită cu îngrijorare la inflație, și dacă ai și măcar 2.000-3.000 euro de euro, o soluție de investiție optimă este să investești în bursă. Să cumperi, să vinzi acțiuni a devenit mai ușor ca niciodată.

„O poți face de pe telefon, fără comision, iar dacă intuiești cum merge piața, poți câștiga bani buni foarte repede. Nu îți recomand criptomonedele decât în măsura în care investești pe short, adică mizezi pe un profit rapid, în 1-2 luni. Pe termen lung, criptomonedele vor fi o bulă care se va sparge, cu multe victime”, este de părere Adrian Negrescu.

Producție foto sau video 

În cazul în care ai ceva cunoștințe în producție foto și video, poți să aplici pe site-urile de profil, pentru a realiza diverse produse, de la fotografii de produs la clipuri dedicate pentru diverse firme, din toată lumea.

„E foarte ușor să îți faci chiar un business pe zona asta, în condițiile în care există o cerere semnificativă de conținut”.

Dacă îți plac jocurile, îți place să testezi diverse produse software și ai și calitățile necesare, poți oricând să aplici pentru un job de tester online. Găsești o mulțime de platforme online care au nevoie de astfel de servicii.

De ce buget minim ai nevoie pentru a deschide un business online

Specialistul este de părere că, dincolo de aceste câteva idei, să îți deschizi un business pe internet, indiferent în ce domeniu, necesită câteva investiții minime.

În primul rând, îți trebuie un domeniu, preferabil pe .ro, un site de prezentare, e-mail personalizat, canale proprii de social media și o conexiune bună de internet.

„Pachetul site, domeniu, canale te vor costa minimum 1.500 de euro. Sfatul meu este să cauți referințe despre cine îți va face portalul și să nu îi plătești decât un avans, iar restul după ce vei vedea că totul este funcțional. Pe internet contează mai mult ca în orice alt domeniu marketingul, modul în care te prezinți, deci va trebui să îți aloci un buget minim de promovare pe social media. Nu uita însă un aspect esențial. Evaluează-ți corect potențialul, ideea, capacitatea de a pune în practică ceea ce îți propui. Nu te minții singur și gândește pragmatic. Fără implicare, fără muncă, îți garantez că nu vei reuși”, transmite Adrian Negrescu.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: