Cum vrea Boloș să lupte cu evaziunea fiscală: „Românii care denunţă evazionişti ar putea primi o parte din valoarea fraudei”

Marcel Bolos Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Ministrul Finanțelor Marcel Boloș a declarat, la observatornews,că cei care îi denunță pe evazioniștii fiscali ar putea să primească 1% din valoarea fraudei.

„Ne gandim să fie un procent din fapta şi din contravaloarea faptei de evaziune pentru că e, până la urmă, e meritul persoanei care a constatat. Dacă sunt mai multe persoane care sesizează aceeaşi faptă, ne putem gândi şi la un sistem de stimulare proporţională”, transmite Marcel Boloș.

Potrivit ministrului, românii vor putea semnala online dacă, spre exemplu, angajatorul face plata parţială pe cartea de muncă sau dacă o firmă nu emite factură fiscală.

​Premierul Marcel Ciolacu a reiterat marți Guvernul nu va crește taxele și impozitele și nici nu va introduce altele noi în 2024. Acesta a spus că se caută soluții pentru a reducem impozitarea muncii și să continuăm măsurile de creștere a veniturilor bugetare prin combaterea evaziunii și printr-o mai bună colectare, inclusiv îmbunătățirea managementului la ANAF și Vămi.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *