Dacia va livra unele mașini fără navigație, din cauza lipsei globale de semiconductori

Dacia Duster dacia.ro

La fel ca alți producători, Dacia se confruntă în prezent cu lipsa globală de semiconductori, care afectează în special SUV-ul său, Dacia Duster. După un blocaj inițial, producătorul a decis în cele din urmă să livreze vehiculele către clienții săi fără sistemele de navigație, scrie presa franceză.

Dacia se confruntă astfel cu dificultăți în furnizarea de sisteme multimedia, pentru seria limitată de 15 ani și echiparea Prestige.

Potrivit presei franceze, producătorul recunoaște că livrările nu sunt regulate. Cu toate acestea, Dacia a ales să nu oprească producția, mai ales că versiunea restilizată a lui Duster, prezentată pe 22 iunie, va fi disponibilă la comandă la începutul lunii iulie și apoi comercializată în septembrie.

În timp ce dealerii sunt instruiți în prezent să blocheze vehiculele înainte de livrare, Dacia le va permite dealerilor să le livreze. În consecință, clienții vor putea intra în posesia vehiculului lor… dar fără sistemul de navigație. Dealerii vor primi și asambla ulterior acest echipament. Pe de altă parte, nu a fost anunțat niciun termen pentru acest lucru.

Dacia nu este singura marcă auto care a luat decizia de a livra mașini incomplete din cauza crizei de semiconductori. Și alți producători de mașini au luat măsuri similare.

dacia.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *