Dacian Cioloş: Sistemul de pensii e nesustenabil, avem încă muncă la negru pentru că mulţi oameni nu contribuie la stat pentru că nu au încredere în stat / Fostul premier crede că e nevoie să fie luată în calcul, drept principal criteriu, contributivitatea

Dacian Cioloș Sursa foto: Facebook

Fostul prim-ministru Dacian Cioloş este de părere că între PSD şi PNL are loc un joc de ping-pong pe subiectul majorării pensiilor, el considerând că politicienii de la Bucureşti ignoră principala problemă legată de pensii şi anume cea privind sustenabilitatea sistemului.

„Avem în continuare muncă la negru pentru că mulţi oameni nu contribuie la stat pentru că nu au încredere în stat. Asta e o problemă generală, încrederea în stat şi nu aşa se rezolvă încrederea în stat cu şmecherii din astea, de dacă creştem cu 10 sau 12% pentru că în 2024 avem alegeri”, afirmă eurodeputatul.

„Vedem cum inclusiv subiectul pensiilor e folosit în continuare politic de Guvern şi mai ales de PSD, dar şi PNL-ul. E un ping-pong acolo, cu care dă mai mult şi, evident, vina nu e în România că nu cresc pensiile şi că nu e reformat sistemul de pensii care nu e sustenabil., aşa cum e el acuma, cu toţi privilegiaţii cu pensii speciale care au fost adăugaţi de la campanie electorală la alta, în legile pensiilor, avem un sistem nesustenabil”, a afirmat Dacian Cioloş sâmbătă, la Prima Tv.

Acesta a subliniat că e nevoie „să fie căutate soluţii ca sistemul de pensii să fie pus pe baze sănătoase” şi să fie luată în calcul, drept principal criteriu, contributivitatea.

Cioloş e de părere că problema sistemului de pensii nu e procentul cu care vor creşte acestea de anul viitor, ci e legată de sustenabilitatea sistemului.   

Cioloş spune de asemenea că e nevoie de soluţii pentru majorarea pensiilor mici şi foarte mici.

„Ce facem cu pensiile de acum înainte şi ce perspectivă dăm celor care sunt acum de 40-50 de ani, care peste 10-12-15 ani vor fi pensionari şi care nu ştiu în ce direcţie să-şi ducă banii şi unde să cotizeze sau nu? Vedem că avem în continuare muncă la negru pentru că mulţi oameni nu contribuie la stat pentru că nu au încredere în stat. Asta e o problemă generală, încrederea în stat, şi nu aşa se rezolvă încrederea în stat, cu şmecherii din astea, de dacă creştem cu 10 sau 12% pentru că în 2024 avem alegeri şi trebuie să ne alegem din nou şi să cădem din nou în picioare. Ne rotim până ne ameţim dar să cădem din nou în picioare, că asta e logica pe care o văd eu în Guvern”, adaugă Dacian Cioloş.

 

Sursa foto: Facebook

Comentarii

  1. Dl Ciolos stie multe, doar armata, securitatea si justitia sunt sustenabile cat timp apara si spala bubele crimei organizate institutionale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *