Dan Ostahie, fondatorul Altex, preia Porsche Bank. Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția

Presedintele ALTEX Romania Dan Ostahie Presedintele ALTEX Romania Dan Ostahie

Dan Ostahie, fondatorul retailerului electroIT Altex, poate prelua Porsche Bank, una din cele mai mici bănci din România, după ce Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția.

Dan Ostahie controlează Grupul Altex, care este organizat pe mai multe linii de activitate, respectiv: retail, servicii IT, import, producție și distribuție produse electro-IT&C, service, servicii financiare nebancare, transport, automotive, imobiliare.

Porsche Bank SA face parte din Grupul Porsche Finance România. Grupul activează în România pe piața serviciilor financiar-bancare prin intermediul Porsche Bank România SA și Porsche Leasing România IFN SA, a căror activitate predominantă este cea de creditare (în special sub forma creditelor de consum și leasing auto).

În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa din România sau pe o parte substanţială a acesteia și că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.

Grupul Porsche Finance România activează în România din noiembrie 2004. Porsche Bank avea la finele anului 2020 active de circa 900 de milioane de lei și o cotă de piață de 0,16%.

Presedintele ALTEX Romania Dan Ostahie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *