Decizie amânată la CCR în cazul legii pensiilor speciale/ Noul termen este miercuri 2 august/ Amânare și pentru legea care interzice cumulul pensiei cu salariul

justitie, stat de drept, judecatori Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Judecătorii CCR au amânat miercuri decizia pe legea pensiilor speciale, pentru data de 2 august şi pe legea cumulului pensie-salariu, pentru data de 21 septembrie, pentru lămuriri suplimentare, a anunţat instituţia, scrie news.ro.

Astfel, decizia pe Obiecţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor Legii pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul pensiilor de serviciu şi a Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal, obiecţie formulată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost amânată pentru miercuri, 2 august.

În privinţa Obiecţiei de neconstituţionalitate a dispoziţiilor Legii privind unele măsuri pentru continuarea activităţii de către persoanele care îndeplinesc condiţiile de pensionare, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, obiecţie formulată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, decizia a fost amânată pentru joi, 21 septembrie.

CCR precizează că motivul amânării a fost necesitatea unor lămuriri suplimentare.

ÎCCJ a sesizat, în 29 iunie, Curtea Constituţională în legătură cu modificările legii privind pensiile de serviciu şi cu legea privind cumulul pensiei cu salariul. Ambele legi au trecut în 28 iunie de Parlament, fiind în faza de control al constituţionalităţii, înainte de a fi trimise preşedintelui Klaus Iohannis pentru promulgare.

”Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, în unanimitate, sesizarea Curţii Constituţionale a României pentru controlul constituţionalităţii, înainte de promulgare în ceea ce priveşte: l Legea pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul pensiilor de serviciu şi a Legii nr.277/2015 privind Codul fiscal (PL-x nr.244/2023); Legea privind unele măsuri pentru continuarea activităţii de către persoanele care îndeplinesc condiţiile de pensionare”, conform unui comunicat al ÎCCJ.

n ambele cazuri este vorba despre actele normative în întregime, conform Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Comentarii

  1. Dl.Presedinte Enache să țină cont de aceste discriminări și de faptul că economia românească nu poate susține astfel de chetuiiheituieli aberante.Tomania e aproape de fali.
    mentment și nu e logic să ne împrumutăm la străini pentru achitarea acestor pensii absurde.

  2. Golanii CCR isi fecundeaza si pe ma-sa pentru bani. daramite hotararile CJUE privind prescrptia crimei organizate afiliate si condamnarile CEDO pentru linsajul in stil mafiot comis asupra sefei DNA.

  3. E bine cei cu pensii de serviciu de 12000lei sa mai ,,lucreze,, și la stat pe salarii de 15000lei, oare nu va merge tara fără ei?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *