Declin al producției industriale în Uniunea Europeană în februarie. România, printre țările cu cele mai mari scăderi

Redacția apr. 14, 2021 0 comentarii
productie, fabrica

Producţia industrială a scăzut cu 1,6% în zona euro şi cu 1,1% în Uniunea Europeană în februarie, comparativ cu perioada similară din 2020, arată datele publicate miercuri de Oficiul European de Statistică (Eurostat). Cele mai mare creşteri ale producţiei industriale au fost în Irlanda, iar minusuri semnificative s-au înregistrat în Malta, Estonia, Franţa, Germania şi România, notează Agerpres.

În rândul statelor UE pentru care sunt disponibile datele, în februarie, comparativ cu perioada similară din 2020, cele mai mare creşteri ale producţiei industriale au fost în Irlanda (41,4%), Lituania (9,7%) şi Finlanda (5,6%), iar cel mai semnificativ declin s-a înregistrat în Malta (minus 10,9%), Estonia (minus 8,9%), Franţa (minus 6,4%), Germania (minus 6%) şi România (minus 4,6%).

Producţia industrială a scăzut cu 1% în zona euro şi cu 0,9% în Uniunea Europeană în februarie, comparativ cu luna precedentă, după ce în ianuarie s-a înregistrat un avans de 0,8% în zona euro şi în Uniunea Europeană. În rândul statelor UE pentru care sunt disponibile datele, în februarie, comparativ cu luna precedentă, cele mai mari creşteri ale producţiei industriale au fost în Ungaria (4,8%), Irlanda (4,2%) şi Croaţia (2,5%), iar cel mai semnificativ declin s-a înregistrat în Franţa (minus 4,8%), Malta (minus 3,8%) şi Grecia (minus 2,5%). România a raportat un declin de 1% al producţiei industriale în februarie, comparativ cu luna precedentă.

Sursa foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.