Deliveroo, un câștigător al pandemiei, plănuiește listarea la bursă cu o valoare de până la 10 miliarde de euro

Petru Clej mart. 22, 2021 0 comentarii
deliveroo, livrare

Aplicația Deliveroo de livrare alimente plănuiește o listare la bursa din Londra la o valoare estimată de 8,8 miliarde lire sterline (10 miliarde de euro), intervalul de listare a unei acțiuni fiind stabilit între 3,90 și 4,60 GBP pe acțiune.

Compania a cunoscut o creștere explozivă în ultimul an pe fondul restricțiilor Covid-19 care au dus la închiderea de restaurante care serveau masa în incinta lor. Potrivit Deliveroo valoarea totală a comenzilor de livrare alimente în ianuarie și februarie 2021 a fost cu 121% mai ridicată decât în perioada corespunzătoare din 2020.

Fondatorul companiei, cetățeanul american de origine taiwaneză Will Shu, în vârstă de 41 de ani, a lansat această companie cu circa 10 ani.

Transformarea în companie publică ne va permite să investim în continuare în inovație, dezvoltând noi instrumente tehnologice pentru a sprijini restaurantele și magazinele de alimente, oferind clienților mai multă muncă și extinzând oferta consumatorilor, aducându-le mâncarea favorită din mai multe restaurante ca oricând”, a spus Will Shu citat de Sky News.

Deliveroo a declarat că listarea planificată va consta în principal din acțiuni noi – menite să strângă până la 1 miliard de lire sterline pentru a investi în extinderea afacerii – și vânzarea unor acțiuni de către acționarii existenți. Compania nu a dezvăluit o dată pentru listare.

Clienții Deliveroo vor putea participa printr-o „ofertă comunitară”, în timp ce cei 100.000 de rideri – agenți de livrare – vor fi recompensați cu plăți în numerar de până la 10.000 GBP, suma depinzând de nivelul serviciului.

Deliveroo are în jur de 45.000 de restaurante pe platforma sa din Marea Britanie, dar continuă să se confrunte cu critici cu privire la condițiile în care lucrează riderii. Unii dintre aceștia au dat în judecată compania pentru a obține condiții de lucru și de plată mai bune.

Surse: BBC, Sky News, The Guardian

Sursa foto: Deliveroo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.