Delta Dunării este cea mai ieftină destinaţie pentru Sărbătorile Pascale

pescar-navod-delta-dunarii-Nathalie Bertrams_Danube Delta_13 Pescar în Delta Dunării (sursa foto: Nathalie Bertrams)

Cele mai ieftine pachete turistice pentru petrecerea Sărbătorilor Pascale au fost disponibile în Delta Dunării, unde sezonul turistic de abia începe, în timp ce Valea Prahovei rămâne cea mai scumpă zonă, potrivit unei platforme hoteliere online.

„În mod tradiţional, Paştele Ortodox este o sărbătoare petrecută în familie, acasă sau într-o vacanţă scurtă prin ţară. Cele mai căutate zone turistice din România pentru petrecerea Sărbătorilor Pascale rămân zonele montane precum Valea Prahovei, dar şi zonele recunoscute pentru tradiţiile speciale de Paşte precum Bucovina şi Maramureş. Hotelurile şi pensiunile raportează deja un grad de ocupare ridicat în acest weekend, dar turiştii români care nu şi-au făcut planuri încă mai pot găsi camere libere disponibile pentru acest weekend”, se arată într-un comunicat Travelminit.ro citat de Agerpres.

Potrivit unui sondaj de opinie realizat recent de platforma hotelieră online, 97% dintre români plănuiesc să călătorească din nou, 63% dintre ei preferând să îşi petreacă vacanţele în România.

Un trend ascendent este şi cel al rezervărilor online.

„Ne întoarcem, treptat, la ritmul obişnuit în turism, semnalele pe care le primim din partea clienţilor noştri ne fac să privim cu optimism către viitor. În prezent, industria hotelieră şi turiştii din România aşteaptă voucherele de vacanţă, care vor fi distribuite în perioada imediat următoare. Emiterea lor va marca un pas important pentru turismul intern, un stimulent financiar care îi va ajuta pe români să se bucure de vacanţe accesibile în ţară”, a declarat Timea Imecs-Ambrus, director de dezvoltare Travelminit.

Conform Travelminit.ro, românii au plătit pentru mini-vacanţa de Paşte din acest an preţuri cuprinse între 800 şi 1.200 lei/persoană pentru 4 nopţi de cazare în perioada 22 – 26 aprilie 2022, cu o masă tradiţională de Paşte inclusă.

Cele mai ieftine pachete au fost disponibile în Delta Dunării, unde sezonul turistic de abia începe şi unde românii au plătit începând de la 800 lei/persoană pentru sejurul de Paşte. În Bucovina şi în Defileul Dunării preţurile încep de la 900 lei/persoană. Pentru o mini-vacanţă de Paşte în zona secuimii, în Harghita şi Covasna, românii au plătit preţuri de la 1.000 lei/persoană

Cea mai scumpă zonă pentru petrecerea Sărbătorilor Pascale rămâne Valea Prahovei, unde românii au plătit în medie aproximativ 1.200 lei/sejurul pentru vacanţa de Paşte care include 4 nopţi de cazare, mic dejun şi o masă tradiţională de Paşte.

În funcţie de tipul de unitate de cazare, turiştii au ales din nou pensiunile (42%) pentru vacanţa de Paşte, acestea fiind urmate de hoteluri, pentru care au optat 24% dintre românii care au făcut rezervări în weekendul prelungit. Cu toate acestea, Travelminit a înregistrat în 2022 cu 48% mai puţine înnoptări pentru perioada Paştelui comparativ cu 2019, semn că turismul încă mai are de recuperat după anii dificili ai pandemiei.

Pe lângă cazare şi mic dejun, sejurul de Paşte include numeroase oferte şi activităţi extra pentru turişti: mese festive, cu o varietate de bunătăţi tradiţionale, excursii incluse în pachetul de cazare, dar şi multe alte opţiuni de petrecere a timpului liber, astfel încât aceştia să se simtă bine şi să se bucure la maximum de sejurul lor.

Citește și: 

Destinații de vacanță pentru ultima sută de metri: Litoralul bulgăresc și românesc, stațiunile montane și balneoclimaterice/ Poiana Brașov, destinația cu cel mai mare grad de ocupare

Pescar în Delta Dunării (sursa foto: Nathalie Bertrams)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *