Departamentul de Comerţ din Statele Unite a redus de la 83% la 37% tariful antidumping în cazul tablelor fabricate la Alro/ Compania susține că decizia survine unei plângeri, ”a poziției ferme și argumentelor suplimentare”

G4Media apr. 1, 2021 0 comentarii
aluminiu alro slatina

Departamentul de Comerţ din Statele Unite a anunţat reducerea la 37,26% a tarifului antidumping în cazul tablelor originare din România, fabricate de Alro, informează compania printr-un comunicat transmis Bursei de la Bucureşti.

  • “Societatea Alro SA a anunţat anterior investitorii şi persoanele interesate că, în ceea ce priveşte plângerea pentru stabilirea de tarife antidumping pentru anumite produse din aluminiu provenind din 18 ţări, printre care şi România, primită de Comisia de Comerţ Internaţional a Statelor Unite, hotărârea preliminară a Departamentului de Comerţ al Statelor Unite este aceea de a impune producătorilor vizaţi tarife antidumping între 1,24 % şi 352,71%. Plângerea a fost înaintată de Asociaţia Aluminiului din Statele Unite (US Aluminium Association) şi se referă la table din aluminiu cu o grosime între 0,2 mm şi 6,3 mm, fabricate din aliaje comune. În cazul tablelor originare din România, fabricate de Alro SA, urmare a poziţiei ferme şi a argumentelor suplimentare prezentate de către societate, Departamentul de Comerţ din Statele Unite şi-a anunţat decizia finala privind tariful antidumping, revizuindu-şi poziţia iniţială şi reducând acest tarif de la 83,94% la 37,26%”, se precizează în comunicat, citat de Agerpres.

În data de 31 martie 2021, Comisia Statelor Unite pentru Comerţ Internaţional (USITC) a dat votul final asupra solicitărilor de instituire de tarife antidumping împotriva ţărilor. În ce priveşte produsele originale din România, cât şi cele originare din Bahrain, Brazilia, Croaţia, Egipt, Republica Federală a Germaniei, India, Indonezia, Italia, Oman, Serbia, Slovenia, Africa de Sud, Spania, Taiwan şi Turcia, votul USITC a fost de instituire de tarife antidumping în cuantumurile stabilite anterior de către Departamentul de Comerţ al Statelor Unite.

Decizia USITC poate fi atacată în continuare la instanţele competente din Statele Unite şi este subiect de revizuire anuală pe cale administrativă. În urma revizuirii, tarifele stabilite pot fi modificate sau eliminate, se precizează în comunicatul citat.

“Compania continuă să considere atât plângerea iniţială, cât şi decizia USITC, ca fiind nefondate şi intenţionează să îşi apere cu fermitate poziţia în faţa autorităţilor americane implicate. Vom continua să informăm permanent investitorii şi publicul referitor la desfăşurarea evenimentelor legate de această plângere antidumping”, subliniază Alro.

Alro este o subsidiară a Vimetco N.V., companie globală de aluminiu primar şi procesat, integrată pe verticală. Alro este unul dintre cei mai mari producători de aluminiu integraţi pe verticală din Europa, după capacitate, având o capacitate de producţie instalată de 265.000 tpa, 35.000 tpa de aluminiu reciclat şi 335.000 tpa de aluminiu turnat.

 

 

Sursa: Intermodal-logistics.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *