Deputat PSD: Parlamentarii social-democraţi vor depune un amendament la ordonanţa Ministerului Energiei pentru menţinerea în funcţiune a capacităţilor pe cărbune până la finalizarea noilor investiții

Complexul Energetic Oltenia Sursa foto: Facebook/CE Oltenia

Parlamentarii social-democraţi vor depune un amendament la ordonanţa Ministerului Energiei „pentru menţinerea în funcţiune a capacităţilor pe cărbune până la finalizarea noilor investiţii, cât şi latura socială care îi vizează direct pe angajaţii Complexului Energetic Oltenia”, a anunțat deputatul PSD Mihai Weber, citat de News.ro. Acesta a afirmat că România nu poate visa la independenţă energetică fără cărbune.

“Europa mizează pe cărbun! România trebuie să facă la fel! Întâi construim noi capacităţi, apoi le punem în conservare pe cele existente!!! Mă opun categoric închiderii mineritului din Oltenia şi susţin punerea în conservare (exclus închiderea) a capacităţilor pe cărbune doar după ce noile sisteme vor deveni operabile pe piaţa de energie. În contextul actual, generat de criza energetică mondială, amplificată de conflictul din Ucraina, ţări precum Germania, Austria , Polonia şi alte state europene, repornesc grupurile pe cărbune! România este obligată să urmeze acest exemplu”, a transmis Mihai Weber.

El a adăugat că România nu poate visa la independenţă energetică fără cărbune.

„De aceea, în situaţia în care varianta ordonanţei propuse de ministrul Energiei nu respectă aceste condiţii, noi, parlamentarii PSD, avem pregătit un amendament care vizează atât menționearea în funcțiune a capacităţilor pe cărbune până la finalizarea noilor investiţii, cât şi latura socială care îi vizează direct pe angajaţii Complexului Energetic Oltenia”, a completat Weber.

Sursa foto: Facebook/CE Oltenia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *