Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT)

chatgpt, inteligenta artificiala, openAI, tehnologie, viitor, chatbot Sursa foto: Unsplash / Levart Photographer

Un hacker a avut acces la sistemele interne de mesagerie ale OpenAI anul trecut și a furat detalii despre proiectarea tehnologiilor de inteligență artificială ale companiei, a relatat New York Times, conform Reuters.

Hackerul a sustras detalii din discuțiile dintr-un forum online în care angajații vorbeau despre cele mai recente tehnologii ale OpenAI, a precizat raportul, citând două persoane familiarizate cu incidentul.
Cu toate acestea, ei nu au intrat în sistemele în care OpenAI, firma din spatele senzației chatbot ChatGPT, găzduiește și își construiește inteligența artificială, a adăugat raportul.

OpenAI, susținută de Microsoft Corp, nu a răspuns imediat la solicitarea Reuters de a comenta.
Conform relatării, directorii OpenAI au informat atât angajații în cadrul unei reuniuni a tuturor angajaților din luna aprilie a anului trecut, cât și consiliul de administrație al companiei cu privire la încălcare, însă directorii au decis să nu împărtășească public vestea, deoarece nu au fost furate informații despre clienți sau parteneri.

Directorii OpenAI nu au considerat incidentul o amenințare la adresa securității naționale, considerând că hackerul era o persoană privată fără legături cunoscute cu un guvern străin, se arată în raport. Compania cu sediul în San Francisco nu a informat agențiile federale de aplicare a legii cu privire la încălcare, a adăugat acesta.

În luna mai, OpenAI a declarat că a întrerupt cinci operațiuni secrete de influențare care încercau să utilizeze modelele sale de inteligență artificială pentru “activități înșelătoare” pe internet, cele mai recente dintre acestea stârnind preocupări privind siguranța în legătură cu posibila utilizare abuzivă a tehnologiei.

Administrația Biden a fost pregătită să deschidă un nou front în efortul său de a proteja tehnologia inteligenței artificiale a SUA de China și Rusia, cu planuri preliminare de a plasa garduri de protecție în jurul celor mai avansate modele de inteligență artificială, inclusiv ChatGPT, a raportat anterior Reuters, citând surse.

În luna mai, 16 companii care dezvoltă IA s-au angajat, în cadrul unei reuniuni globale, să dezvolte tehnologia în condiții de siguranță, într-un moment în care autoritățile de reglementare se străduiesc să țină pasul cu inovarea rapidă și cu riscurile emergente.

 

Sursa foto: Unsplash / Levart Photographer

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *