Dezvoltatorul de parcuri logistice CTP a finalizat încă o emisiune de obligațiuni verzi de un miliard de euro

ctp, parc logistic

Dezvoltatorul de parcuri industriale și logistice CTP, cu un portofoliu de circa 1,850 milioane mp în România, a finalizat o altă emisiune de obligațiuni verzi, structurată ca o tranșă dublă pe bura din Amsterdam. CTP a strâns un total de 1 miliard de euro în cadrul programului său de 8 miliarde de euro. Emisiunea a inclus o tranșă de 500 de milioane de euro, o tranșă de zece ani de 500 de milioane de euro și o ofertă concomitentă de licitație plafonată de 150 milioane de euro pentru obligațiuni senior de 650 milioane de euro scadente în octombrie 2025.

Cererea totală pentru emisiune a fost de aproximativ 3,5 miliarde de euro iar oferta de licitație a depășit cu mult suma vizată.

La stabilirea prețurilor, cuponul anual al tranșei de cinci ani a fost stabilit la o rată de 0,625%, în timp ce cuponul anual al tranșei de zece ani a fost fixat la 1,5%. Transa de 10 ani marchează cel mai lung perioadă a CTP până în prezent și a fost plafonată la 150 milioane de euro pentru a păstra lichiditatea unei mărimi de referință de 500 milioane de euro după decontare.

„În cea de-a treia vizită pe piața obligațiunilor din 2021, CTP a reușit să execute cu succes o altă emisiune cu două tranșe. Încă o dată am reușit să atragem o cerere semnificativă atât din partea investitorilor instituționali, cât și a celor noi, cu peste 100 de investitori participanți. Veniturile din această emisiune vor fi utilizate pentru prefinanțarea unei părți semnificative a proiectelor de dezvoltare în 2022, în timp ce oferta de licitație plafonată din obligațiunile din octombrie 2025 ne-a permis să reducem costul datoriei, păstrând în același timp lichiditatea unei obligațiuni de mărime de referință”, spune Richard Wilkinson, director financiar al CTP.

Noua emisiune de obligațiuni a companiei a realizat o distribuție instituțională largă, vânzându-se în principal către administratori de active (66% din 1 miliard de euro emiși), cea mai mare parte a cererii venind din Regatul Unit / Irlanda (52%), Benelux (15%), regiunea DACH (14%) și Franța (7%).

CTP a ales să emită exclusiv obligațiuni verzi, în urma angajamentului din 2019 de a-și certifica întregul portofoliu de proiecte logistice și industriale conform standardului BREEAM Very Good și superior.

Noile emisiuni de obligațiuni verzi ajung la scadență pe 27 septembrie 2026 și, respectiv, 27 septembrie 2031 și au rating de investiții atât de la Moody’s (Baa3, cu perspectivă stabilă), cât și de la S&P (BBB-, perspectivă stabilă).

Compania a cumpărat, recent, 110.000 mp de parcuri industriale și logistice de la maltezii de la Zacaria în Craiova, Arad, Oradea și Sibiu.

Sursa foto: CTP.eu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *