Dezvoltatorul Hagag s-a listat la bursa din Tel Aviv

H Victoriei 139

Dezvoltatorul imobiliar Hagag Development Europe s-a listat la Bursa din Tel Aviv, după derularea unei oferte publice inițiale de vânzare pentru un procent de 25% din acțiunile companiei prin care a atras fonduri de aproximativ 28 de milioane de euro. Capitalizarea anticipată a companiei a depășit 112 milioane de euro.

În perioada activă, 22 – 24 august 2021, oferta a fost suprasubscrisă de investitorii instituționali și de retail, iar la încheierea ofertei, prețul final per acțiune a fost stabilit la 1,099 ILS (1,45 lei).

Oficialii Hagag Development Europe împreună cu echipa din Tel Aviv au deschis ieri, 24 octombrie 2021, ziua de tranzacționare în cadrul Bursei prin participarea la emblematica ceremonie de deschidere a pieței (Opening Bell Ceremony), în calitate de invitați de onoare, devenind parte, oficial, din familia TASE.

„Am deschis piața din România către investitorii din Israel prin lansarea primului IPO pentru emiterea de obligațiuni corporative în anul 2018, însă aderarea la TASE în postura de companie publică ne oferă o expunere considerabilă față investitorii internaționali prin intermediul ofertei globale. Avem planuri ambițioase pentru București și ne dorim să ne consolidăm prezența pe plan local atât din punct de vedere al portofoliului, cât și din cel al segmentelor de piață reprezentate, iar capitalul tranzacționat până acum și accesul propriu-zis la piața de capital internațională ne vor susține în ceea ce privește creșterea volumului și dimensiunea proiectelor viitoare”, spune Yitzhak Hagag, Cofondator și acționar Hagag Development Europe.

Compania a început tranzacționarea în data de 25 august, sub simbolul bursier HGGE. În doar o două luni de la listare prețul acțiunilor a crescut cu peste 43%, depășind în prezent 1,470 ILS (1,95 lei).

În portofoliul local al Hagag Development Europe se află două terenuri – unul în zona Aviației-Pipera, unde este dezvoltat H Pipera Lake și un altul în cartierul Primăverii, pe bulevardul Mircea Eliade, care va găzdui H Eliade 9 Residence, și patru clădiri cu valoare istorică, dintre care o clădire monument.

Trei dintre acestea sunt localizate pe Calea Victoriei  – H Victoriei 109, H Victoriei 139, H Știrbei Palace și H Tudor Arghezi 21.

Compania a finalizat refacerea și reabilitarea clădirii de birouri H Victoriei 109 și se apropie de finalizarea proiectului rezidențial H Victoriei 139, un bloc de locuinţe construit în perioada interbelică lângă Casino Palace.

Sursa foto: Hagag Development

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.