Dezvoltatorul imobiliar One United Properties se listează pe Bursa de la București

DCIM101MEDIADJI_0042.JPG Foto: One Floreasca City - imagine oficială

Compania de dezvoltare imobiliară One United Properties se va lista pe Piața Principală a Bursei de Valori București în urma aprobării de luni din Adunarea generală extraordinară a acționarilor, potrivit unui comunicat de presă.

Compania One United Properties ia în considerare listarea la BVB printr-o ofertă publică inițială. Intermediarul ofertei este BRK Financial Group, în timp ce Swiss Capital va face parte din grupul de distribuție, potrivit comunicatului citat.

One United Properties a fost fondată de Victor Căpitanu și Andrei Diaconescu, care în prezent dețin 75% din acționariatul companiei și sunt singurii membri executivi ai consiliului de administrație, restul celorlalți cinci membri fiind neexecutivi. Cei doi fondatori vor rămâne la conducerea societății și după listarea acesteia la BVB.

One United dezvoltă proiecte imobiliare premium atât pe segmentul rezidențial, cât și pentru birouri.

„Planurile noastre de creștere a companiei continuă și prin listarea la bursă, care va duce compania la nivelul următor în strategia noastră pe termen lung, va diversifica opțiunile disponibile pentru accesarea de capital pentru proiectele noastre inovatoare din domeniul imobiliar, va permite unei noi categorii de investitori să ni se alăture și va spori lichiditatea pentru acționarii companiei”, spune Victor Căpitanu, co-fondator One United Properties.

Cei doi fondatori au investit în imobiliare încă din 2000 și au dezvoltat prima clădire rezidențială în 2006, apoi începând cu 2013 au extins proiectele imobiliare sub marca One.

Printre proiectele cele mai cunoscute ale companiei din București se numără One Floreasca City, proiect premiat internațional la International Property Awards 2019-2020 cu „Best Sustainable Residential Development” și One Cotroceni Park – proiect de regenerare urbană.

O premieră este și proiectul One Peninsula, pe care compania îl dezvoltă în cartierul Floreasca și care este singurul club rezidențial din București cu sistem de climatizare cu pompe de căldură cu sursă geotermală.

Alte proiecte ale companiei sunt One Herăstrău Park, One Charles de Gaulle, One Herăstrău Plaza, One Verdi Park sau One Herăstrău Towers. Toate proiectele rezidențiale One United Properties sunt certificate „Green Homes” de către Romania Green Building Council, iar întregul portofoliu de birouri al companiei este în curs de certificare WELL Health and Safety, certificare axată pe beneficiile angajaților la locul de muncă.

Foto: One Floreasca City - imagine oficială

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *