Airbus pregăteşte terenul pentru noi amânări ale termenelor de livrare a unor aeronave destinate curselor pe distanţe medii în 2023, chiar dacă face eforturi pentru a îndeplini obiectivele de livrare pentru 2022, în contextul problemelor lanţului de aprovizionare şi de muncă, au spus trei surse din industrie, transmite agenția Reuters, citată de News.ro.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

Această abordare, în două viteze, vine în timp ce incertitudinile cu privire la livrările de motoare pentru producţia de avioane noi şi de alte piese şi forţa de muncă continuă, au adăugat sursele.

Un purtător de cuvânt al Airbus a declarat că nu are niciun comentariu cu privire la livrări, înainte de următorul său buletin lunar de la începutul lunii decembrie.

Analize Economedia

om robot industria automotive
studenti, universitate, academie, absolventi
Piața de curierat, România, Cargus, Sameday, Fan Courier, Profit net, Cifră de afaceri, Pachet
Fermier cu legume
Linie asamblare uzina Dacia Mioveni (4)
Imagine apa piscină
Job, căutare de job, șomeri, tineri șomeri
Knauf Insulation, fabrica vata minerala sticla
George-Simion-Nicusor-Dan (1)
Steaguri Romania si UE
bani, lei, finante, bancnote, euro, 5 lei
bec iluminat, becuri
piata auto, uniunea europeana, romania
recesiune
sua dolari drapel ajutor steag flag us bani karolina-grabowska-4386425
Piata 9 restaurant
recesiune
tineri programatori foto
Corinthia
criza de ouă din SUA
2265634-800x534
retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania
Concedieri scaderi economie

Analiştii spun că industria aerospaţială se confruntă cu o serie de probleme simultane, cu multiple efecte secundare.

Producătorii de avioane şi motoare au problemele legate de lanţul de aprovizionare şi de forţa de muncă, dar în aceeaşi situaţie sunt şi atelierele de reparaţii din întreaga lume, necesare pentru a ajuta companiile aeriene să răspundă redresării bruşte a cererii, prin menţinerea în serviciu a aeronavelor existente.

Blocarea capacităţii de reparaţii a lăsat zeci de avioane la sol, deoarece motoarele lor întârzie să iasă din revizie şi, la rândul său, a creat concurenţă pentru motoare între liniile de asamblare a aeronavelor noi şi piesele de schimb necesare pentru flota existentă.

Cel puţin un producător de motoare se confruntă cu o presiune reînnoită pentru a transfera mai multe motoare de la sprijinirea producţiei de avioane în categoria pieselor de schimb pentru clienţii existenţi, au spus sursele.

Airbus produce avioane din familia A320-neo cu o gamă de motoare de la compania mixtă a CFM International a General Electric şi Safran sau Pratt & Whitney, divizie a Raytheon Technologies.

Boeing foloseşte numai motoare CFM pentru familia sa 737.

Nu sunt disponibile date care arată câte avioane sunt neutilizate din cauza întârzierilor de întreţinere, spre deosebire de motive economice sau de altă natură. Dar există semne că numărul total de avioane din familia A320neo parcate a crescut de la începutul acestui an, în frunte cu versiunile Pratt, chiar dacă cererea de călătorii cu astfel de avioane a crescut.

În prezent, aproximativ 129 de avioane Airbus propulsate de Pratt şi 55 echipate cu motoare LEAP ale CFM sunt parcate, potrivit directorului pentru consultanţă globală al Ascend by Cirium, Rob Morris.

Nici unul dintre producătorii de motoare nu a avut niciun comentariu imediat.