Din efectele cursului valutar: Gigantul Microsoft şi-a redus previziunile de profit şi venituri, pe fondul aprecierii dolarului

Redacția iun. 3, 2022 0 comentarii
Sediu Microsoft

Microsoft şi-a redus previziunile de profit şi venituri pentru trimestrul patru, din cauza aprecierii dolarului, devenind cel mai recent caz al unei companii mari din SUA care avertizează asupra impactului cursului valutar, transmite agenția Reuters, citată de Agerpres.

Politica monetară mai strictă a Rezervei Federale şi tensiunile geopolitice sporite au determinat o apreciere de 14% a dolarului faţă de un coş de valute, în ultimul an, forţând companii precum Coca-Cola şi Procter & Gamble să îşi reducă aşteptările financiare pentru restul anului.

Un dolar mai puternic erodează de obicei profiturile companiilor care au operaţiuni internaţionale extinse şi convertesc valutele străine în dolari.

”Companiile de software, inclusiv Microsoft, au operaţiuni semnificative în afara SUA şi cred că Microsoft este prudentă aici, pentru a depăşi aşteptările (pieţei) şi a fi transparentă în ceea ce priveşte impactul valutar”, a declarat Steve Koenig, director general la SMBC Nikko Securities.

Microsoft, care obţine aproximativ jumătate din veniturile sale din afara Statelor Unite, şi-a redus previziunile de venituri pentru toate cele trei segmente, care includ produse Windows, servicii cloud şi computere personale.

pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *