Director ANRE: “Nu am văzut o măsură care să încurajeze în mod real economia de energie sau să stopeze risipa” 

bec, lumina, curent, energie electrica, bani, factura Sursa foto: Pixabay

Măsurile luate de Guvern privind compensarea şi plafonarea facturilor la energie ar fi trebuit acompaniate de mesaje care să încurajeze economia de energie şi stoparea risipei, spune Maria Mânicuţă, director pentru tarife de reţea în cadrul Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie (ANRE), citată de Agerpres.

“Eu am fost foarte surprinsă că măsurile pe care cu foarte mare urgenţă le-a luat Guvernul acum când au fost aceste spike-uri de creştere a preţurilor s-au referit doar la plafonarea costurilor, dar nu am văzut nimic spunându-se că cea mai ieftină energie pe care o avem la dispoziţie este cea pe care o economisim”, a spus oficialul ANRE.

“Din măsurile pe care le-a luat Guvernul, eu nu am văzut că este una care să încurajeze în mod real economia de energie sau să stopeze risipa care, după părerea mea, există în sistemul energetic, atât de partea de energie electrică, cât şi pe partea de gaze naturale”, a continuat Mânicuţă.

În opinia sa, primul lucru care ar trebui făcut este izolarea termică a clădirilor, domeniu unde se risipeşte o mare parte din producţia de energie a ţării.

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *