Director BERD: România a utilizat fonduri de peste un miliiard de euro pentru investiţii din partea Băncii Europene, în ultimii 30 de ani

BERD Sursa foto: Dreasmtime

România a utilizat fonduri de peste un miliiard de euro pentru investiţii din partea Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), în ultimii 30 de ani, iar suma poate ajunge la 7 miliarde de euro, a declarat, joi, directorul pentru România al BERD, Victoria Zinchuk, citată de Agerpres. Declarația a fost făcută la cea de-a 7-a ediţie a Forumului de Protejare a Infrastructurii Critice (CIP Forum), parte a Digital Innovation Summit Bucharest (DISB) 2024.

“Ca bancă, finanţăm proiecte şi printre ele evident proiecte de infrastructură. Aici, în România, în ultimii 30 de ani, BERD a oferit investiţii de peste un miliard de euro, plus că suntem capabili să atragem alte 7 miliarde pentru a finanţa diverse proiecte de infrastructură, cum ar fi proiectele de apă şi apă uzată. BERD a oferit, până în acest moment, cel mai mare număr de finanţări proiectelor de deşeuri şi apă uzată din România, fără de care mulţi dintre dvs, care, probabil, că nu sunteţi neapărat din Bucureşti nu ar putea avea acces la aceste servicii. De asemenea, oferim finanţare soluţiilor de transport urban. Ne uităm la oportunităţile de a ne asigura cu adevărat că oferim o viaţă mai bună acelor oameni care trăiesc în România şi în alte ţări în care operează BERD”, a spus Zinchuk.

Aceasta a oferit şi câteva exemple de proiecte implementate în România, care au beneficiat de finanţare din partea BERD, menţionând că îmbunătăţirea infrastructurii poate duce şi la îmbunătăţirea demografiei în societatea românească.

“Aici, în România, aveţi câteva exemple foarte interesante cu câteva oraşe care iau acest lucru în serios. Când ne gândim la oraşul Cluj, de exemplu, nu există nicio îndoială că îmbunătăţirile lor demografice din ultimii ani sunt o reflectare a îmbunătăţirii infrastructurii. De asemenea, în Timişoara, unul dintre cele mai recente proiecte pe care le-am realizat este îmbunătăţirea infrastructurii de tramvai din oraş. (…) Jucători precum BERD sunt extrem de importanţi pentru a se asigura că aceste idei vor fi efectiv implementate, deoarece una este ca un primar să spună: “Vreau să am autobuze noi, vreau să am tramvaie noi, vreau să mă gândesc cum să schimb cu adevărat infrastructura din oraşul meu, pentru a le permite cetăţenilor să se simtă mai bine să fie îngrijiţi”, şi alta este cine va plăti pentru asta. Desigur, există fonduri europene în ţări, precum România, dar trebuie să fim realişti: pentru a accesa aceste fonduri europene, cineva trebuie să depună multă muncă”, a susţinut Victoria Zinchuk.

Discuţiile şi schimbul de idei pe teme legate de inovaţie şi securitate cibernetică continuă, joi, în cadrul Digital Innovation Summit Bucharest (DISB) 2024, eveniment organizat de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Informatică – ICI Bucureşti sub Înaltul Patronaj al preşedintelui Camerei Deputaţilor.

Astfel, în marja summit-ului, la cea de-a 3-a ediţie a Conferinţei Internaţionale privind Diplomaţia Cibernetică (ICCD) va fi analizată conexiunea dintre tehnologie şi relaţiile internaţionale.

ICI Bucureşti a organizat, în perioada 16 – 18 aprilie, la Palatul Parlamentului, evenimentul Digital Innovation Summit Bucharest (DISB), în cadrul căruia a avut loc cea de-a 7-a ediţie a Forumului de Protejare a Infrastructurii Critice (CIP Forum), precum şi cea de-a 3-a ediţie a Conferinţei Internaţionale privind Diplomaţia Cibernetică (ICCD).

Sursa foto: Dreasmtime

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *