Directorii generali (CEO) din lume se declară optimiști în privința creșterii în 2025

Pe scurt

  • Optimism CEO: 73,5% dintre directori sunt optimiști privind creșterea companiilor până în 2025, potrivit unui studiu EY.
  • Provocări anticipate: 49% dintre directori cred că progresele tehnologice și geopolitice vor complica deciziile de afaceri.
  • Transformarea organizațională este văzută ca o modalitate de succes pentru 57% dintre CEO.
  • Apetitul pentru fuziuni și achiziții a crescut la 56%, vizând tehnologii și produse de larg consum.
Articolul integral continuă mai jos
Poză Grup - companii MoonShotX 2024

Directorii generali (CEO) sunt optimiști în proporție de 73,5% cu privire la perspectiva de creștere a companiilor pe anul 2025. Rata optimismului a crescut față de septembrie 2024, unde procentul era de 70,5% potrivit studiului „EY-Parthenon CEO Outlook Survey: Global Confidence Index” făcut de EY.

49% dintre directorii generali consideră că progresele tehnologice, evoluțiile agendelor și tensiunile geopolitice se vor amplifica și vor pune în dificultate luarea deciziilor în cadrul companiilor. 57% consideră că își pot reformula modelul de afaceri din viitor prin transformare și că asta va face diferența dintre liderii care vor avea succes și cei care rămân în urmă.

„Adaptabilitatea reprezintă avantajul suprem în peisajul zilelor noastre. Organizațiile care adoptă transformarea pot face din perturbări oportunități, învățând continuu, reorientându-se și crescând, pentru a își modela viitorul cu încredere”, spune președintele și CEO-ul global al EY Janet Truncale.

85% dintre CEO din lume consideră că soluționarea deficitului abilităților, punerea în echilibru a compentențelor  umane și tehnologiile noi vor fi factori care aduc succes companiei. 42% dintre directorii generali sunt totuși prudenți, deoarece consideră că un profit mai mic poate aduce concedieri în rândul angajaților.

Analize Economedia

software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR

Directorii optimiști au o tendință mai mare de a pune accent pe îmbunătățirea experienței angajaților și clienților prin intermediul transformării, iar cei pesimști pun accent pe marja de profit și creșterea veniturilor.

Apetitul general pentru fuziuni și achiziții (M&A) în 2025, în rândul respondenților, a crescut semnificativ la 56% de la 37% în septembrie 2024, fiind cel mai ridicat nivel înregistrat de acest studiu în ultimii doi ani.

SUA, Canada, Mexic, Germania și Marea Britanie sunt în top 5 atracții principale pentru investiții la nivel mondial, în anul 2025. Asta ar putea fi o cale prin care companiile mari ar putea să gestioneze posibilele tarife vamale impuse de SUA.

Domeniile tenologiei, imobiliare și produse de larg consum vor atrage cele mai multe tranzacții de tip fuziuni și achiziții.

„Directorii generali din toată lumea se adaptează la o nouă normalitate a schimbărilor complexe. Prin adoptarea unei mentalități a transformării, în care tranzacțiile M&A reprezintă un catalizator esențial, cei mai optimiști vor atenua efectele perturbărilor și vor promova o creștere durabilă în 2025”, spune vicepreședintele EY Andrea Guerzoni.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.