Adaptarea live-action a clasicului Disney, „Snow White”, a debutat pe prima poziție la box-office-ul nord-american, obținând încasări de 43 de milioane de dolari în primul weekend. Cu toate acestea, filmul a fost întâmpinat cu recenzii mixte, unii critici lăudându-l pentru spectacolul vizual, în timp ce alții l-au criticat dur pentru utilizarea excesivă a efectelor speciale în locul actorilor reali pentru cei șapte pitici. În ciuda controverselor, publicul pare să fi fost atras de povestea modernizată, în care Rachel Zegler joacă rolul principal, alături de Gal Gadot în rolul reginei malefice.
Alba ca Zăpada, cel mai comentat film al momentului, pe primul loc
Adaptarea live-action a celebrei animaţii “Albă ca Zăpada şi cei şapte pitici”, bazată pe basmul fraţilor Grimm, a debutat pe prima poziţie a box-office-ului nord-american, în pofida unor recenzii mixte, obţinând încasări de 43 de milioane de dolari, potrivit estimărilor publicate duminică de compania de specialitate Exhibitor Relations, informează AFP, citată de Agerpres.
Lansată la 90 de ani după desenul animat de pionierat al Disney, “Snow White” este cel mai comentat film al momentului și a fost dur criticat în special pentru utilizarea imaginilor generate pe calculator, în locul actorilor reali, pentru a-i reprezenta pe cei şapte pitici.
Snow White divizează publicul
Publicația The Guardian a descris filmul drept “îngrozitor de prost”, criticând atât interpretările actorilor Rachel Zegler și Gal Gadot, cât și utilizarea excesivă a efectelor vizuale generate pe calculator.
Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:
- articolul continuă mai jos -
Site-ul de recenzii Rotten Tomatoes indică un scor de 43% pentru film, reflectând o primire general nefavorabilă, scrie AP News.
De asemenea, The New Yorker a remarcat că, în ciuda eforturilor de a moderniza povestea și de a o transforma pe Albă ca Zăpada într-o eroină mai proactivă, filmul este împiedicat de timiditatea sa artistică și nu reușește să atingă profunzimea vizuală a originalului din 1937.
În plus, filmul a fost subiectul unor controverse legate de deciziile de casting și de reprezentarea personajelor, ceea ce a contribuit la o receptare critică și comercială sub așteptări.
Totuși, The Washington Post, a fost ceva mai indulgent, considerându-l “surprinzător de distractiv”.