Dispută între Rapid și Trendyol. Clubul de fotbal cheamă retailerul în instanță

Dan Sucu (stânga), patronul / Sursa foto: Razvan Pasarica / Sport News / Profimedia Dan Sucu (stânga), patronul / Sursa foto: Razvan Pasarica / Sport News / Profimedia

Conducătorii Rapidului au deschis proces la Tribunalul București, după ce pe site-ul oficial al firmei Trendyol au apărut spre vânzare mai multe produse care poartă însemnele grupării vișinii, scrie Adevărul.

Dan Șucu, acționarul majoritar de la Rapid, a dat undă verde începerii procesului cu compania Trenydol, cea care a început de câteva luni o campanie agresivă de promovare în România. Firma cu sediul în Turcia, care vinde articole vestimentare în special în Europa Centrală și de Vest, este evaluată la 10 miliarde de euro. Printre piesele de îmbrăcăminte scoase la vânzare pe site-ul companiei s-au numărat și tricouri, geci sau treninguri cu însemnele grupării rapidiste, scrie gsp.ro.

Rapid cere daune materiale dacă turcii nu se conformează

Giuleștenii au cerut companiei Trendyol retragerea de la vânzare a tuturor produselor respective și au solicitat instanței să dispună oprirea comercializării acestora, pentru că turcii nu dețin licență pentru ele. „Rapid a depus o cerere prin care solicită oprirea imediată a vânzării produselor care poartă sigla clubului și eliminarea lor de pe platformă. În lipsa unei licențe sau a unui acord contractual, utilizarea acestor însemne este ilegală”, au explicat surse juridice, potrivit sursei menționate mai sus.

Analize Economedia

sua dolari drapel ajutor steag flag us bani karolina-grabowska-4386425
recesiune
tineri programatori foto
Corinthia
criza de ouă din SUA
2265634-800x534
retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania
concedieri dreamstime
industrie forta de munca somaj industrial uzina fabrica manufactura muncitor muncitor necalificat
blindate, armata, militar
Bugetul familiei, bani
dambovita arena aci
afacere semnare contract pexels
șantier aeroport craiova
costuri, cladiri, birouri, angajati
software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

Însemnele Rapid sunt protejate prin drepturi de proprietate intelectuală, iar utilizarea fără permisiune contravine acestor reglementări. Clubul vișiniu va cere și daune materiale în cazul în care compania turcă nu stopează vânzarea articolelor cu însemnele sale.

În primul an de activitate pe piața românească, Trendyol a avut 1,3 milioane de cumpărători activi și a vândut peste 13 milioane de produse.

Reacția Trendyol

Trendyol Group susține că și-a îndeplinit obligațiile legale și consideră subiectul „încheiat”.

„În calitate de marketplace de top în domeniul e-commerce, respectarea drepturilor de proprietate intelectuală este extrem de importantă pentru noi. Ca urmare a unei notificări primite în data de 7 aprilie, referitoare la o presupusă încălcare a drepturilor de proprietate intelectuală, ne-am îndeplinit prompt obligațiile legale în calitate de furnizor de servicii intermediar, în conformitate cu legislația aplicabilă, informând comerciantul terț vizat și eliminând produsele în cauză de pe platforma noastră în termen de 48 de ore. Clubul Rapid București a fost informat pe tot parcursul acestui demers și, întrucât nu am primit alte comunicări din partea Clubului, considerăm că subiectul este încheiat”, a transmis Trendyol Group.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.