Doar 40% din bătrânii din România au folosit internetul, în ultimele trei luni

Coronavirus, covid, batrani, pensionari, masca

Doar 40% dintre bătrânii din România au folosit internetul, în ultimele trei luni, una din cele mai mici rate din Uniunea Europeană, potrivit Eurostat.

Cele mai mici ponderi ale bătrânilor care au folosit internetul în ultimele trei luni se regăsesc în Bulgaria (25%), Croația (28%), Grecia (33%), Portugalia (39%)  și România (40%).

La capătul opus, cele mai mari ponderi ale bătrânilor care au folosit internetul în ultimele trei luni se regăsesc în Danemarca (94%), Luxembourg (91%) și Suedia (91%).

Internetul a devenit din ce în ce mai important în ultimii ani și mai ales în 2020, în urma pandemiei COVID-19 și a măsurilor de lockdown și distanțare socială aferente.

În 2020, 88% dintre persoanele cu vârste cuprinse între 16 și 74 de ani din UE au raportat că au folosit internetul în ultimele 3 luni; variind de la 70% în Bulgaria la 99% în Danemarca.

Deși foarte frecventă în rândul tinerilor, utilizarea internetului nu este la fel de obișnuită în rândul generației mai în vârstă: 98% dintre cei cu vârste cuprinse între 16 și 24 de ani au utilizat internetul în ultimele 3 luni față de 61% dintre cei cu vârsta cuprinsă între 65 și 74 de ani. În timp ce utilizarea internetului rămâne ridicată în rândul tinerilor din întreaga UE, aceasta variază foarte mult în rândul grupelor de vârstă mai înaintate.

Sursa foto: Inquam Photos/George Călin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *