Doi antreprenori americani, Robert Kiyosaki și Ken McElroy, au datorii de două miliarde de dolari, dar nu sunt îngrijorați/ Cum datoriile pot crește averea

Ken McElroy Robert Kiyosaki Sursa foto: captura video

Ken McElroy, un antreprenor imobiliar, și Robert Kiyosaki, un om de afaceri și autorul bestsellerului “Tată bogat, tată sărac”, au realizat recent un videoclip pe YouTube din confortul avionului privat al lui McElroy, explicând că au împreună datorii de două miliarde de dolari – și că sunt de fapt destul de fericiți în legătură cu acest lucru.

În ianuarie, a apărut știrea că Robert Kiyosaki, co-autorul celebrei cărți de educație financiară Rich Dad, Poor Dad, publicată în 1997 alături de Ken McElroy, are datorii de 1,2 miliarde de dolari. Spunea atunci că respectiva sumă înseamnă împrumuturi de la bănci pentru investiții care vor rodi la momentul oportun, scrie civilization.ro. Averea totală al lui Kiyosaki ar fi de „doar” 100 de milioane de dolari.

În timp ce mulți oameni ar putea intra în panică din cauza unei datorii atât de mari, aceste două persoane bogate au o viziune complet diferită asupra a ceea ce datoriile pot face pentru tine, scrie Money Wise.

Analize Economedia

Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1
investitii bani
Nokian+Tyres+Romania+factory+1st+tire+02
Elena Deacu

Cum datoria te poate ajuta să te îmbogățești

McElroy și Kiyosaki nu se tem de datorii dintr-un motiv simplu. I-au ajutat să se îmbogățească.

“Treaba noastră ca antreprenori și capitaliști este să ne dăm seama cum putem folosi datoriile și să creăm active pentru care alți oameni să bage mâna în buzunar și să ne dea [bani]?” spune Kiyosaki în videoclip.

Cei doi explică faptul că, atunci când oamenii depun bani, iar băncile plătesc dobândă pentru aceștia, aceștia devin o datorie pentru bancă. Singurul mod în care sistemul funcționează este ca băncile să se întoarcă și să împrumute banii altora.

Cei care împrumută acești bani și îi folosesc cu înțelepciune contribuie la echilibrarea contabilității băncilor, pot obține deseori scutiri de impozit în acest proces și pot transforma acești bani într-un activ care le crește propria avere.

Cheia este să procedați corect și să vă îndatorați pentru motivele corecte. “Datoriile bune te îmbogățesc. O datorie proastă te face sărac”, potrivit lui Kiyosaki.
ow

Datorii bune vs. datorii rele?

Desigur, nu toate datoriile vă vor ajuta să vă îmbunătățiți situația financiară. “Trăiește fără datorii” este un sfat bun dacă nu știi cum să folosești datoriile pentru a te îmbogăți. 90% dintre oameni folosesc datoriile pentru a deveni săraci”, spune Kyosaki.

Cheia folosirii datoriilor pentru a deveni bogat este să evitați să folosiți datoriile pe care le garantați personal pentru a cumpăra active care se depreciază în timp. În schimb, ar trebui să găsiți un activ care se va aprecia (sau a cărui valoare va crește) și, în mod ideal, pentru care oamenii vă vor plăti.

O modalitate de a face acest lucru este să vă uitați la ceea ce băncile vor folosi ca garanție. Dacă banca este dispusă să acorde împrumutul nu pe baza garanției dvs. personale, ci pe baza valorii activului în sine, acesta este un semn bun că datoria subvenționează o investiție bună.

În materialul video, McElroy dă câteva exemple:

Cumpărarea de bunuri imobiliare cu un împrumut și plata datoriei de către chiriași prin plata chiriei, în timp ce tu beneficiezi de aprecierea proprietății.

Începerea propriei afaceri.

Finanțarea unui avion de 10 milioane de dolari cu un împrumut de 8 milioane de dolari și solicitarea unei scutiri de impozit de 10 milioane de dolari, așa cum a făcut McElroy în temeiul normelor introduse în 2017 care permit companiilor să amortizeze întreaga valoare a activelor eligibile (cum ar fi avioanele) în anul achiziției.

Atunci când puteți găsi aceste active sau alte active care vă vor crește averea în timp, explică cei doi, împrumutul are sens. De fapt, ei merg chiar atât de departe încât susțin că dorința de a utiliza datoriile cu înțelepciune poate face diferența între a ajunge bogat sau nu.

Potrivit lui Kiyosaki, oamenii săraci “spun întotdeauna “Nu-mi pot permite”, mai degrabă decât “Cum îmi pot permite?”.

Dacă doriți să începeți să vă împrumutați pentru a deveni unul dintre acei oameni bogați, ar trebui să vă gândiți mai întâi dacă aveți temperamentul potrivit. Ambii bărbați avertizează că a te apuca de împrumuturi este o idee proastă dacă nu ești dispus să dobândești cunoștințele de specialitate necesare pentru a înțelege când și cum pot fi folosite datoriile ca instrument de creștere a averii tale.

Totuși, dacă studiați și învățați, atunci nu există niciun motiv să nu folosiți datoriile cu scopul final de a achiziționa active care să vă îmbogățească.

Dacă faceți acest lucru, s-ar putea să ajungeți într-o bună zi să aveți propriul dvs. avion privat.

Potrivit civilization.ro, Robert Kiyosaki mai crede că problema datoriilor Statelor Unite va duce în cele din urmă la prăbușirea dolarului, urmată de o cădere generală a piețelor. Ce va înlocui dolarul ca rezervă de valoare? Kiyosaki prezice că vor fi aurul, argintul și bitcoin; banii vor fugi de dolari și se vor îndrepta către aceste active începând cu sfârșitul anului 2025.
Astfel, Kiyosaki crede că un bitcoin va valora lejer 10 milioane de dolari. 

 

 

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

  1. Apa, aerul si fraierul. Mafiotii PNL-PSD au facut datorii de peste 168 miliarde de dolari pe spagi, parandaraturi, investitii false si modernizari false, etc, plus ce-au ,,substituit” cu caracatita din politie si justitie de la populatia discriminata si tot nu sunt ingrijorati pentru ei si urmasii lor.

  2. Peste tot în investiții, de exemplu în autostrada Pitești Sibiu, dar și în multe altele, vad firme turcești cu întârzieri în execuție. Iată una din căile, multe, prin care se scurg banii în afara!

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.