Drulă: Șpaga astronomică de la Aeroportul Otopeni (22 milioane euro) reprezintă o treime sau jumătate din cât ar fi trebuit să încaseze Compania Aeroporturi București / Unde este domnul Grindeanu?

Catalin Drula USR

Șpaga astronomică de la Aeroportul Otopeni (22 milioane de euro) reprezintă o treime sau jumătate din cât ar fi trebuit să încaseze Compania Națională Aeroporturi București (CNAB) dacă ar fi făcut licitație pentru închirierea spațiilor duty-free, a spus vineri, la B1 TV, fostul ministru al Transporturilor Cătălin Drulă.

Președintele USR îl acuză pe ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu că tolerează situația de la Otopeni, lăsându-i mână liberă secretarului de stat pe aviație Bogdan Mândrescu.

„Domnul Ivan (n.r fost director general CNAB) spune Curtea de Conturi că a fost angajat la Aeroport după un concurs trucat în mandatul domnului Mândrescu. Lucrurile cu spațiile astea sunt simple : ele trebuiau scoase la licitație la sfârșitul anului 2022. Echipa pe care eu o adusesem la Aeroport pregătise caietul de sarcini pentru lansat licitația competitiv, nu pentru prelungiri succesive. Înțeleg că nu s-a organizat nici până astăzi licitația, înțeleg că domnul Ivan a ținut licitația tocmai pentru a nu-i da drumul. ce face domnul Mândrescu dacă ei nu organizează licitația, ce a făcut domnul Grindeanu? Ce a făcut AGA (Adunarea Generală a Acționarilor – Ministerul Transporturilor) ? Eu pe orice proiect întrebam săptămânal. De ce a prelungit ilegal contractul cum a decis și Consiliul Concurenței ? E responsabilitatea ta (ministrului) să te asiguri că lucrurile se întâmplă cinstit nu cu șpăgari cu șefi de la partid, de la PNL și PSD. Șpaga aia astronomică înseamnă bani pe care nu-i încasează Aeroportul. La un calcul simplu, șpaga aia reprezintă probabil, o treime sau jumătate din cât i se cuvine, 40 de milioane, 60 de miliaone Euro. Preferi să dai șpagă 20 de milioane decât să plătești normal redevența Aeroportului”, a afirmat Cătălin Drulă.

Personajele plasate în arest la domiciliu în ancheta DNA de la aeroportul Otopeni sunt interesante prin prisma legăturilor de afaceri sau de rudenie arată o investigație G4Media. Potrivit DNA, un intermediar, Cristian Dumitru Bălan și George Alexandru Ivan, fost director la Compania Națională Aeroporturi București pe vremea ministrului Transporturilor Răzvan Cuc, i-ar fi cerut lui Cătălin Lăscuț, unul dintre patronii firmei care operează magazinele duty-free și restaurantele de pe aeroportul Otopeni, nici mai mult nici mai puțin decât peste 22 de milioane de euro. În schimb, Bălan și Ivan i-ar fi promis lui Lăscuț că îl ajută să își prelungească contractele de închiriere de pe aeroportul Otopeni, inclusiv prin intervenții la ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu. Acesta a negat pentru G4media.ro că are avea legătură cu această afacere. Fostul director de la Compania Națională Aeroporturi București, George Alexandru Ivan, ar fi fost angajat în compania de stat pe vremea fostului ministru PSD al Transporturilor, Răzvan Cuc, în urma unui un concurs verificat de Curtea de Conturi. Detalii aici.

Un al 5-lea personaj anchetat în dosarul Otopeni este, potrivit DNA, Bogdan Lițoi, fost șef al Direcției Management Facilități Aeroportuare din cadrul Companiei Naționale Aeroporturi București (CNAB). El a fost plasat sub control judiciar.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Comentarii

  1. DIVERSIUNEA CU PRAGUL LA ABUZ IN SERVICIU A FOST FACUTA SA ABATA ATENTIA DE LA ALTE PREVEDERI ALE “LEGII” CARE-I SCAPA PE HOTII PARTIDULUI SI SECURITATII ?

  2. La baietii astia e ceva personal, specific muieresc, in loc s-o vada mai ‘macro’.

    Stiti cum e : Cine f**e la urma, f**e mai bine …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *