După Letonia, Estonia și Lituania, Polonia interzice intrarea mașinilor cu numere de înmatriculare rusești 

polonia steag Karolina Grabowska Sursa foto: Pexels/ Karolina Grabowska

După Letonia, Estonia și Lituania, Polonia implementează și ea un regulament indicat de Comisia de la Bruxelles, care permite interzicerea intrării vehiculelor înmatriculate în Rusia, transmite Euronews.com, citat de agenția Rador Radio România.

Guvernul de la Varșovia a decis să interzică intrarea mașinilor cu numere de înmatriculare rusești pe teritoriul său. Aceasta este doar ultima dintr-o serie de sancțiuni și măsuri restrictive adoptate împotriva Rusiei de la începutul războiului din Ucraina. Măsura urmează indicaţiile recente ale Comisiei de la Bruxelles, potrivit căreia intrarea – fie ea şi temporară – a vehiculelor înmatriculate în Rusia pe teritoriile țărilor membre UE este incompatibilă cu regimul de sancțiuni impus Moscovei.

Organul executiv de la Bruxelles a mai precizat că acest regulament se aplică în același mod atât vehiculelor private, cât și vehiculelor de companie. Și că nicio documentație vamală nu este suficientă pentru a renunța la măsură.

Polonia se învecinează cu teritoriul rusesc Kaliningrad, o exclavă separată de Rusia continentală. Decizia soseşte la câteva zile după un anunț similar făcut de republicile baltice Lituania, Letonia și Estonia.

Dmitri Medvedev amenință că va rupe relațiile diplomatice cu UE

Dmitri Medvedev, șef adjunct al Consiliului de Securitate al Rusiei, în fruntea căruia se află președintele Vladimir Putin, a denunțat măsura Comisiei Europene ca fiind rasistă. Și a adăugat că Moscova ar putea reacționa prin suspendarea relațiilor diplomatice cu Europa, rechemându-și personalul diplomatic de la Bruxelles.

Sursa foto: Pexels/ Karolina Grabowska

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *