Econergy a finalizat achiziția proiectului solar de 155 MW al Portland Trust din județul Argeș

European Energy, parc fotovoltaic, panouri solare

Econergy a finalizat acordul cu Portland Trust pentru construirea și operarea celui mai mare proiect solar din România de 155 MW gata de construit în Rătești nord-vestul României.

Investiția totală în proiectul solar Rătești va fi de 100 de milioane de euro și va făcută de Econergy și Nofar Energy, care achiziționează câte 50% din acțiuni în proiect. Econergy va asigura, de asemenea, managementul, serviciile, inclusiv negocieri EPC și O&M, managementul construcțiilor și PPA și finanțarea proiectelor,

Potrivit companiei, proiectul de 155 MW va fi cea mai mare centrală solară din România și va face parte din proiectele de energie solară de 1,5 GW a Econergy, care are proiecte de 6GW în Europa. Proiectul a primit toate autorizațiile necesare și construcția trebuie să înceapă în T4 2021, operațiunile comerciale fiind așteptate să înceapă începe în Q4 2022.

La finalizare, proiectul este de așteptat să furnizeze energie pentru până la 100.000 de case și va atenua emisii de 168.000 de tone de CO2, sprijinind în continuare obiectivul de decarbonizare al României de a-și asigura peste 30% din necesarul de energie din surse regenerabile până în 2030.

„Econergy este încântată să conducă dezvoltarea și construcția celui mai mare proiect solar fotovoltaic din România. Solarul este o tehnologie de bază pentru Econergy și va constitui o parte cheie a strategiei noastre de dezvoltare proiecte de energie regenerabilă în Europa în următoarele luni”, spune Eyal Podhorzer, CEO al Econergy.

Pentru a achiziționarea proiectului din Rătești (Argeș) a concurat și Hidroelectrica, care a pierdut în fața Ecoenergy și Nofar Energy.

Sursa foto: europeanenergy.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *