Efectul îndemnurilor la boicotarea companiilor austriece după votul negativ pentru Schengen / BCR dă de înțeles că nu a pierdut clienți dintre companiile de stat / CEO-ul BCR România: Era multă emoție, eu am lucrat cu colegii de la Oradea, am vrut să văd pulsul

BCR Sediul central Bucuresti Bridge

La aproape trei luni de la votul negativ al Austriei pentru aderarea României la Spațiul Schengen, boicotul cerut de o parte a opiniei publice sau de unii politicieni nu are rezultatele dorite de aceștia, sugerează reprezentanții BCR România.

În luna decembrie, la câteva zile după votul Austriei, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu spunea că mai multe companii din subordinea Ministerului Transporturilor, CNAIR, Administrația Porturilor, CFR Infrastructură, Aeroporturi București, urmează să-și transfere conturile de la Banca Comercială Română, deținută de Grupul austriac Erste la CEC Bank, pentru că au găsit condiții mai bune la banca de stat.

„Compania de Drumuri (n.r. CNAIR) și-a anunțat o anumită intenție de a transfera conturile și știu că vor face, mi-au spus și mie, și nu doar Compania de Drumuri, ci și alte companii din coordonarea Ministerului, fie că vorbim de Portul Constanța, Compania Aeroporturi București și altele pentru că au găsit condiții mult mai bune la CEC, explicație cât se poate de simplă“, a transmis ministrul Grindeanu.

Analize Economedia

Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1
investitii bani
Nokian+Tyres+Romania+factory+1st+tire+02
Elena Deacu

Întrebat despre sumele care urmează să fie mutate la CEC Bank, ministrul Sorin Grindeanu a explicat că este decizia fiecărui director care conduce cele peste 50 de companii din subordinea Ministerului Transporturilor, fără a fi impusă.

„Eu nu pot să dictez directorilor de companii ce să facă, v-am spus, am fost anunțat de decizia directorilor, nu doar la Compania de Drumuri și Aeroportul (n.r Otopeni) și tot ce ține de CFR (Infrastructură, Călători și Marfă). Toți Directorii m-au anunțat că vor face acest lucru, transferă conturile la o bancă românească pentru că au condiții mai bune“, a spus el.

La două luni și jumătate de la acest îndemn, conducerea BCR dă de înțeles că mutările dorite de ministrul Grindeanu nu s-au produs. 

Sergiu Manea, CEO-ul BCR România, a declarat: „Toate conversațiile noastre pe care le-am avut cu companiile  de stat au fost foarte civilizate. Am rugat, și pare că decizia noastră a fost auzită, ca orice decizie să țină seama de interesul acelei companii pe termen mediu și lung. Așa cum întreaga putere executivă a statului român a spus, cu excepția pe care ați menționat-o (n.r. – ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu), mă refer la președinții celor două partide, la Palatul Cotroceni, îndemnul politic a fost unul la calm, la raționalitate”.

La rândul său, Dana Dima, VP Retail & Private Banking BCR, a arătat că în perioada de după votul negativ al Austriei pentru Schengen „calitatea serviciilor și-a spus cuvântul în această situație. Mai mulți români au venit la noi și și-au deschis conturi decât în perioade similare din alți ani.”

Dar, și în condițiile în care BCR a câștigat clienți în perioada respectivă, Sergiu Manea, CEO BCR România a spus că „eșecul Schengen nu a fost un lucru favorabil pentru nimeni. Pentru noi a fost foarte important să stabilim exact acel conținut și ton al reacției noastre înainte de comunicarea deciziei, după comunicarea deciziei. Efortul nostru a fost discuția noastră continuă cu toții colegii. Eu m-am mutat la Oradea, am lucrat în main branch-ul nostru de la Oradea, era foarte multă emoție, am vrut să văd pulsul.”

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: